logo



FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak przerzucać itemy między postaciami BEZ SIM'a
Autor Wiadomość
Kalia 
w(y)kurzacz trolli



Wersja gry S1: UW: 2.28
Wersja gry S2: IB/WS: 2.65.2
Platforma S2: PC
Wersja gry SC: Jungle Hunt
Platforma SC: PC
Wersja gry S3: FE
Pomogła: 59 razy
Wiek: 30
Dołączyła: 13 Lut 2007
Posty: 2045
Skąd: Zielonka k. Warszawy
Wysłany: 2010-08-26, 21:51   Jak przerzucać itemy między postaciami BEZ SIM'a

Jak każdy program ingerujący we wnętrzności gry, tak i SIM potrafi napsuć i zmusić nas do przeinstalowania gry celem dalszego z niej korzystania. Można tego uniknąć, przerzucając przedmioty samodzielnie. Sposób nie jest trudny, nie wymaga asysty innych graczy ani żadnych niesamowitych sztuczek.

1. Wybieramy postać posiadającą itemki, które chcemy przerzucić, wchodzimy nią na LAN i tworzymy serwer Kooperacji.

2. Wysypujemy na ziemię wszystkie przedmioty do przerzutu i ZAPISUJEMY GRĘ.

3. Wychodzimy tą postacią z serwera, wybieramy postać docelową, wchodzimy nią na LAN i przy tworzeniu serwera Kooperacji wybieramy Wczytaj grę (wybieramy zapis stworzony w punkcie 2.). Czasami może być konieczność dwukrotnego load'u, gdyż za pierwszym razem gra często 'gubi' niektóre z wyrzuconych wcześniej przedmiotów. Jeśli zauważymy, że czegoś brakuje, wychodzimy BEZ ZAPISYWANIA i wchodzimy ponownie postacią docelową (przez Wczytaj grę).

4. Po zebraniu przedmiotów ZAPISUJEMY GRĘ i wychodzimy postacią docelową z serwera.

Et, viola... mamy wszystkie przedmioty tam, gdzie być powinny :)
_____________________________________________________________________


Gauri napisał/a:
Wpisuję Cię na listę osób, którym Kalia może niechcący urwać głowę przy samych kostkach ^^

:vampir: Oh, I love this job... :]

Polecam: http://takbardzozle.blogs...2-pisownia.html
 
 
Davka727 
Sacred rlz



Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Wersja gry S2: Nie mam gry
Wiek: 29
Dołączył: 01 Gru 2008
Posty: 45
Skąd: Rogi
Ostrzeżeń:
 2/7/9
Wysłany: 2010-08-29, 21:14   

Zawsze próbowałem przerzucic itemki na moją elfkę ale jakoś nigdy mi się nie udawało :) Dzięki [b]Kalia[/b] :D
_____________________________________________________________________
[img]http://www.userbars.com/ub1964090.png[/img]
[img]http://lh4.ggpht.com.../Iron.png[/img]
[img]http://www.userbars.com/ub1901540.png[/img]
[img]http://img248.images...17550.png[/img]
[img]http://miniprofile.x...dawq8.png[/img]
 
 
qbus371 
Scenarzysta



Wersja gry S1: UW: 2.28
Wersja gry S2: ZE: 2.65.2
Zaproszone osoby: 1
Platforma S2: PC
Wersja gry SC: Jungle Hunt
Platforma SC: PC
Wersja gry S3: FE
Platforma S3: PC
Pomógł: 1 raz
Wiek: 19
Dołączył: 18 Cze 2010
Posty: 67
Ostrzeżeń:
 1/7/9
Wysłany: 2010-10-14, 11:21   

mi się to bardzo przydało u mnie każdy ma taki save
 
 
CieńRządzi 
Kusicielka Lodowych Elfów



Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Wersja gry S2: ZE: 2.65.2
Platforma S2: PC
Wersja gry S3: FE
Platforma S3: PC
Pomogła: 4 razy
Wiek: 19
Dołączyła: 25 Paź 2011
Posty: 135
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2011-11-06, 21:14   stronka Download na forum - itemy i sety dla postaci

w tym dziale nie znalazłam takiego tematu jak jest w innym to proszę usunąć

a teraz proszę o to :

hmm. Jak "wgrać do gry" te itemy dla postaci?
no bo pobieram sobie sety dla serafii tak ?
no i jest tak samo jak z wgraniem postaci do gry tylko ,że GDZIE ja mam ten plik z tymi setami dać ,żeby pojawiły się w grze?
a jeśli już to zrobię to jak one się pojawią?
będzie je miała każda serafia czy każda postać w grze i gdzie one będą???

a tak ogólnie to jest tam napisane tylko jak przerzucać sety między postaciami a nie jak wgrać je do gry :)

proszę o pomoc lub naganę jak coś nie tak :oops:
_____________________________________________________________________
"Zawsze wybieraj faceta, który umie gotować.
Uroda przemija, głód zostaje"
 
 
 
Shei 
Rest in Pieces



Wersja gry S1: UW: 2.28
Wersja gry S2: ZE: 2.65.2
Platforma S2: PC
Wersja gry SC: Citadel
Platforma SC: PC
Wersja gry S3: FE
Platforma S3: PC
Pomógł: 98 razy
Wiek: 36
Dołączył: 09 Lut 2007
Posty: 2844
Skąd: Zawiercie
Wysłany: 2011-11-06, 21:22   

Tu masz opis http://forum.sacred.pl/viewtopic.php?t=6336 :)

Aha, tam nie ma napisane gdzie to wrzucić :P Ten plik musisz wrzucić do folderu z postaciami, bo te itemki są na postaci. Czyli otwierasz folder z grą i później folder save i do niego wrzucasz tego PAXa, a później normalnie tak jak w temacie jest. Tylko nie nadpisuj PAXa innego, bo wtedy sobie skasujesz postać swoją. Pliki postaci są ponumerowane, więc tam w nazwie pliku z itemkami daj taki numerek, żeby Ci nie nadpisało Twojej postaci. Czyli np. jak masz 5 postaci, to będziesz miała pliki od Hero00 do Hero04, czyli plik postaci z itemkami który pobrałaś z download będziesz musiała zmienić na Hero05.pax. No i jeszcze musisz pamiętać o tym, że wyświetlanych jest tylko 8 postaci, więc największy numerek jaki możesz dać to będzie Hero07 :) Jeżeli masz 8 postaci, to będziesz musiała sobie zrobić kopię jednej z nich i zastąpić ją plikiem z postacią z itemkami.

No i mogłaś o tym napisać w tym temacie do którego dałem Ci likna na początku tego postu, liunk był przecież w opisie w download i w tym temacie mogłaś o to zaptać :)

Scaliłem temat z tematen z opisem, jak by ktoś inny też nie wiedział jak to wgrać, to będzie miał od razu odpowiedź :P
_____________________________________________________________________

Ostatnio zmieniony przez Shei 2011-11-06, 21:42, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Nuda500 


Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Wersja gry S2: Nie mam gry
Dołączył: 20 Sie 2012
Posty: 2
Skąd: Kożuchów
Wysłany: 2012-08-20, 16:50   

Mam problem nie wiem jak utworzyć serwer bo jak daje stwórz daje kooperacja znowu w stwórz i czekam pisze "Wstał i działa" i dalej to samo i nic się nie robi a mam już postać z setami które chce przenieść pomoże ktoś?? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
 
 
Shei 
Rest in Pieces



Wersja gry S1: UW: 2.28
Wersja gry S2: ZE: 2.65.2
Platforma S2: PC
Wersja gry SC: Citadel
Platforma SC: PC
Wersja gry S3: FE
Platforma S3: PC
Pomógł: 98 razy
Wiek: 36
Dołączył: 09 Lut 2007
Posty: 2844
Skąd: Zawiercie
Wysłany: 2012-08-21, 04:00   

Po komunikacie "wstał i działa" powinieneś mieć przycisk "rozpocznij grę".
_____________________________________________________________________

 
 
Nuda500 


Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Wersja gry S2: Nie mam gry
Dołączył: 20 Sie 2012
Posty: 2
Skąd: Kożuchów
Wysłany: 2012-08-21, 12:15   

Nie mam takiego przycisku czekam 10minut i dalej pisze "Wstał i działa" :(
 
 
Shei 
Rest in Pieces



Wersja gry S1: UW: 2.28
Wersja gry S2: ZE: 2.65.2
Platforma S2: PC
Wersja gry SC: Citadel
Platforma SC: PC
Wersja gry S3: FE
Platforma S3: PC
Pomógł: 98 razy
Wiek: 36
Dołączył: 09 Lut 2007
Posty: 2844
Skąd: Zawiercie
Wysłany: 2012-08-21, 12:26   

A spróbuj w opcjach gry zmienić z LAN na modem. Ewentualnie może firewall blokuje Ci grę?
_____________________________________________________________________

 
 
Kriksos 
Kriksos



Wersja gry S1: UW: 2.28
Wersja gry S2: 2.0.2
Platforma S2: PC
Wiek: 25
Dołączył: 11 Maj 2013
Posty: 12
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2013-05-11, 18:54   

niestety nie działają mi te sety na gladiatora;/ pokazuje mi postać na lvl 1 i nie mam żadnych itemów.
 
 
CieńRządzi 
Kusicielka Lodowych Elfów



Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Wersja gry S2: ZE: 2.65.2
Platforma S2: PC
Wersja gry S3: FE
Platforma S3: PC
Pomogła: 4 razy
Wiek: 19
Dołączyła: 25 Paź 2011
Posty: 135
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2013-05-11, 20:07   

A poszedłeś do skrzyni gracza, która znajduje się w większych miastach i otworzyłeś ją? Sety są w niej... I TYLKO na tej właśnie postaci na 1 lvl, podpisanej jako np. "Gladiator - sety" :)
_____________________________________________________________________
"Zawsze wybieraj faceta, który umie gotować.
Uroda przemija, głód zostaje"
 
 
 
Kriksos 
Kriksos



Wersja gry S1: UW: 2.28
Wersja gry S2: 2.0.2
Platforma S2: PC
Wiek: 25
Dołączył: 11 Maj 2013
Posty: 12
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2013-05-12, 09:11   

a no nie sprawdzałem :D dzięki wielkie:D
_____________________________________________________________________
Sacred UW : gladiator 162 lvl
mroczny elf 156 lvl
krasnolud 140 lvl
Sacred 2 : wojownik cienia 143 lvl
inkwizytor 98 lvl
driada 76 lvl
 
 
Kitka 


Wersja gry S1: UW: 2.28
Wersja gry S2: 2.10
Platforma S2: PC
Wiek: 25
Dołączyła: 25 Gru 2013
Posty: 1
Skąd: Rybnik
Wysłany: 2013-12-26, 01:24   

A czy da sie to zrobic jak sie nie ma neta ?
 
 
Thecmelion 
TheC(melion) :P



Wersja gry S1: UW: 2.28
Klan S1: [SF] Black Hand
Wersja gry S2: ZE: 2.65.2
Klan S2: Nie dotyczy :)
Wersja gry S3: Nie mam gry
Pomógł: 166 razy
Wiek: 30
Dołączył: 09 Lut 2007
Posty: 2219
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-12-26, 01:55   

To jest sposób dla nie posiadających neta w danym momencie. Serwery na LANie zakłada się na własnym komputerze, więc można kombinować z przerzucaniem itemów. :P
_____________________________________________________________________
:ziew:
 
 
 
kamasz


Wersja gry S1: UW: 2.28
Wersja gry S2: Nie mam gry
Wersja gry S3: Nie mam gry
Dołączył: 09 Maj 2019
Posty: 2
Wysłany: 2019-05-09, 04:02   

Hejka.
Mam pytanie. Zrobiłem wszystko jak w instrukcji i na tym LANie mam przerzucone przedmioty. Zapisałem grę. I w każdym momencie mogę wejść w serwer, wczytać save i mieć brakujące statuetki na innej postaci. Ale co dalej???
Bo kiedy chcę tą postacią grać dalej w moją kampanię, to się nie da - save z LANa jest niewidoczny (to zrozumiałe), więc muszę wczytać ten normalny, wciskam F8 i oczywiście mam zapis sprzed przerzucenia itemków. Próbowałem eksportować postać z LANa - niby działa. Ale taką postacią nie da się kontynuować gry, można tylko zacząć kampanię od nowa. W sumie dobre i to, będę miał set na wyższym poziomie trudności.
Tak ma być??? Nie da się przerzucić tak, żeby itemki przerzucone/zdobyte na LANie mieć u siebie na koncie i kontynuować z nimi grę tam, gdzie skończyłem? :?:
Ostatnio zmieniony przez kamasz 2019-05-09, 04:03, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,18 sekundy. Zapytań do SQL: 15