Walka na dwie bronie |
Autor |
Wiadomość |
Herpeton

Wersja gry S1: UW: 2.20
Wersja gry S2: Nie mam gry
|
Wysłany: 2010-01-07, 14:23 Walka na dwie bronie
|
|
|
Czy ta umiejętność jest opłacalna? Otóż mam mrocznego elfa i walcze dwoma ostrzami cośtam Bahamuta i taki miecz, ale przyglądając się informacjom o tym jakie zadaję obrażenia wyszło na to że lepiej jakbym walczył tylko jedną bronią (oczywiście nie biorąc pod uwagę kwestii specjalnych bonusów przypisanych danej broni). Zadaję wtedy (teoretycznie jak w statystykach postaci) większe obrażenia niz walcząc dwoma.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
gladior12345
HaNd of BlOod

Wersja gry S1: UW: 2.28
Wiek: 26 Dołączył: 04 Sty 2010 Posty: 19 Skąd: Miączyn-Zamośc
|
Wysłany: 2010-01-07, 15:10
|
|
|
Według mnie jest opłacalna.Jeśli masz 2 broni i jedna ma np.+5 do natarcia i drugą taką samą to już natarcie masz +10... a i szybciej się sieka i wgl. Warto inwestowac |
_____________________________________________________________________ Bez Młota to k**** nie robota! |
|
|
|
 |
marrog
S2 Veteran

Klan S1: Zakon Ciemności
Wersja gry S2: 2.43
Klan S2: Zakon Ciemności
Platforma S2: PC
Pomógł: 19 razy Wiek: 31 Dołączył: 22 Kwi 2009 Posty: 363 Skąd: Żagań
|
Wysłany: 2010-01-07, 15:22
|
|
|
[quote="Herpeton"]Czy ta umiejętność jest opłacalna?[/quote]
Dla nie go to wręcz podstawa.
[quote="Herpeton"]przyglądając się informacjom o tym jakie zadaję obrażenia wyszło na to że lepiej jakbym walczył tylko jedną bronią (oczywiście nie biorąc pod uwagę kwestii specjalnych bonusów przypisanych danej broni). Zadaję wtedy (teoretycznie jak w statystykach postaci) większe obrażenia niż walcząc dwoma. [/quote]
Teoretycznie tak, lecz skuteczność w walce znacznie się różni się, gdy założysz 2 bronie. Wprawdzie będą (teoretycznie) zadawać mniej obrażeń, niż gdyby chodziło się z jedną bronią, ale DE nadrabia to prędkością ataku. Prościej - Mroczny Elf szybciej atakuje 2 brońmi, więc będzie szybciej zadawał obrażenia, niż zadałby bronią jednoręczną (patrząc na prędkość ataku). |
_____________________________________________________________________ Kiedy spierasz się z głupcem, upewnij się, że on nie robi tego samego.
[img]http://miniprofile.x...arrog.png[/img]
[img]http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF[/img] [color=red]Piżem pobrafnie po polzkó[/color] |
|
|
|
 |
Herpeton

Wersja gry S1: UW: 2.20
|
Wysłany: 2010-01-08, 15:35
|
|
|
Racja, spróbowałem walczyć i tak i tak i wyszło na to że skuteczniej walczy się dwoma.
Dzieki za odpowiedzi.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
TigeR
Grrrr

Wersja gry S1: Classic: 1.7
|
Wysłany: 2010-08-18, 14:44
|
|
|
Tak oplaca sie walka na 2 bronie....;]
Najlepsze szpony lub 2 miecze [ lepsze szpony] |
|
|
|
 |
jrachi

Pomógł: 1 raz Wiek: 22 Dołączył: 11 Paź 2010 Posty: 38 Skąd: Ancaria
|
Wysłany: 2010-11-19, 14:53
|
|
|
opłaca się juz to powiedzieli ale ja to tez chce powiedzieć xDDDDDDDDD bo chcesz szybko ubic smoka a na miecz i tarcze elf wychodzi jako szajs dajesz 2bronie np. ostrza kharga i smoka na hita |
|
 |
predi
predi

|
Wysłany: 2011-07-03, 16:01
|
|
|
jest bardzo dobre dodaj jeden punkt walki na dwie bronie bo jak masz bonus od kradzieży życia lepiej kradnie i leprze obrażenia zadaje razem |
_____________________________________________________________________ Piżem pobrafnie po polzkó |
|
|
|
 |
|