logo



FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
1,66 i astralka
Autor Wiadomość
poldishon 


Wersja gry S1: UW: 2.28
Wersja gry S2: Nie mam gry
Dołączył: 25 Sie 2009
Posty: 7
Skąd: Gdansk
Wysłany: 2009-08-25, 09:28   1,66 i astralka

Siema

Pare dni temu dostalem w przecie sacred 1,66.Spodobalo sie,gram a wlasciwie gralem teraz tylko siedze i licze kalkuluje i zastanawiam sie co i jak;p
Mam nadzieje ze tutaj znajde odpowiedzi,bo mi to spokoju niedaje
A wiec 1 najwazniejsze pytanie czy z 1,66 eng moge przeniesc postac do + i UV polskiego ?
2 juz bardziej zwiazane z moja postacia.Czytalem troche na temat gierki zanim zdecydowalem sie napisac na forum i all pisza ze dla maga astralka najwazniejsza,ktos napisal ze uzywal ice ringa <lvl130~>astralka dawala mu okolo 300% regena i mial 2 sec CD
Niestety u mie nie jest tak kolorowo 300% to jest jakis chyba 7 lvl astralki ,ja zgromadzilem ponad 100 runek<narazie all w skrzynce>,i nawet jak zjem all i mam ponad 2k regena cd na ringu niezchodzi ponizej 2 sec. No a co najgorsze to,ze ice ringa mam na 1 lvl+10 z itemkow
Na goldzie niemam zadnych problemow ice ring i spiralka oba na 1lvlku+ bonus
I teraz sie zastanawiam czy to 1,66 jest tak zbagowane czy to tak ma byc, fakt ze niewydawalem skili i statsow od 20 lvl ale nawet jak wpakuje all w mentalna rege to cd spada o 1 sec,juz lepiej jest z water magic 50 pts daje efekt cd na ice ringa spada do 1 sec ,tylko w zbrojowni widzialem itemki ktore daja lacznie nawet wiecej do water magic niz 50 pts a po 50 to idzie 1% co 2 skile wiec niechce wydawac tam skili
No i tak sobie mysle czy dla maga uzywajacego wylacznie ice ringa i spiralki astralka jest tak wazna? ,moglbym przeciez zjesc zamiast tych 100+ runek do astralki tylko ice ringi i wlozyc to w kombo,chociaz narazie podoba mi sie jak jest maly dmg=wiecej zlota;p

Pytan mam jeszce sporo ale chyba juz dosc namieszalem jak na 1 post;p
 
 
Devil Hunter 
Also known as Virian



Wersja gry S1: UW: 2.28
Klan S1: Strażnicy Frostgardu
Wersja gry S2: ZE: 2.65.2
Platforma S2: PC
Wersja gry SC: Citadel
Platforma SC: PC
Wersja gry S3: Nie mam gry
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 04 Paź 2007
Posty: 254
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2009-08-25, 09:54   

poldishon napisał/a:
A wiec 1 najwazniejsze pytanie czy z 1,66 eng moge przeniesc postac do + i UV polskiego ?

Jak nie masz dodatków + i UW to pewnie, że nie. Na dodatek nie opłaca się przenosić postaci z + do UW, gdyż mogą wyniknąć błędy z przedmiotami.
poldishon napisał/a:
all pisza ze dla maga astralka najwazniejsza,ktos napisal ze uzywal ice ringa <lvl130~>astralka dawala mu okolo 300% regena i mial 2 sec CD
Niestety u mie nie jest tak kolorowo 300% to jest jakis chyba 7 lvl astralki ,ja zgromadzilem ponad 100 runek<narazie all w skrzynce>,i nawet jak zjem all i mam ponad 2k regena cd na ringu niezchodzi ponizej 2 sec. No a co najgorsze to,ze ice ringa mam na 1 lvl+10 z itemkow

"Inwestował" w umysłową regenerację, magię wody, medytację - proste ;]
poldishon napisał/a:
I teraz sie zastanawiam czy to 1,66 jest tak zbagowane czy to tak ma byc, fakt ze niewydawalem skili i statsow od 20 lvl ale nawet jak wpakuje all w mentalna rege to cd spada o 1 sec,juz lepiej jest z water magic 50 pts daje efekt cd na ice ringa spada do 1 sec ,tylko w zbrojowni widzialem itemki ktore daja lacznie nawet wiecej do water magic niz 50 pts a po 50 to idzie 1% co 2 skile wiec niechce wydawac tam skili

Więc czekaj aż dropną jak nie chcesz tracić punktów i już ;d
_____________________________________________________________________
GID zaprasza do oglądania!
 
 
Gauri 
WHY HELLO THERE



Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Wersja gry S2: ZE: 2.65.2
Wersja gry S3: FE
Platforma S3: PC
Pomógł: 10 razy
Wiek: 27
Dołączył: 22 Kwi 2008
Posty: 252
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2009-08-25, 09:55   

poldishon napisał/a:
A wiec 1 najwazniejsze pytanie czy z 1,66 eng moge przeniesc postac do + i UV polskiego ?

Wydaje mi się, że jak spolszczysz gierę i sptachujesz, to nie będzie żadnego problemu. Musisz przenieść odpowiedni plik , chyba ,,hero.cośtamcośtam" do folderu save.
poldishon napisał/a:
No i tak sobie mysle czy dla maga uzywajacego wylacznie ice ringa i spiralki astralka jest tak wazna? ,moglbym przeciez zjesc zamiast tych 100+ runek do astralki tylko ice ringi i wlozyc to w kombo,chociaz narazie podoba mi sie jak jest maly dmg=wiecej zlota;p

Astralna Regeneracja ZAWSZE jest ważna. Proponuję Ci walić dużo w tą spiralkę i lodowy krąg, ale i w astralną regenerację. Trzymanie skilli na 1 lvl trochę mija się z celem. Po to się je ulepsza, żeby zadawały więcej dmg, a wyrównuje się czas regeneracji astralną.
Takimi pierdnięciami smoka nie ubijesz... A nawet jeśli, to bić go będziesz kilkanaście minut.
poldishon napisał/a:
cd na ringu niezchodzi ponizej 2 sec.

Bez przesady, niżej chyba nie możed zejść, zważywszy na to, że sam czas rzucania zaklęcia trwa 2 sekundy :P
poldishon napisał/a:
50 to idzie 1% co 2 skile wiec niechce wydawac tam skili

Tutaj racja- nie opłaca się walić więcej niż 50 punktów. Lepiej przeznaczyć je na co innego, choćby tężyznę fizyczną. Także jeśli masz itemy, które dają 50 punktó, to nie łąduj (ale zważ na to, że w zbrojowni są itemy występujące na niobie [chyba]).
poldishon napisał/a:
tylko ice ringi i wlozyc to w kombo

Combo, obojętnie jakie, długo się regeneruje. Dlatego powtarzam, żę lepiej walić i w ice ringa, i w astralną. Żeby wyrównać czas regeneracji, ale i zadawać większe dmg.
Trzymanie skilli na 1 lvl mija się kompletnie z celem.
Przynajmniej takie jest moje zdanie :P
P.S. Witamy na forum :)
P.S.2 Rzeczywiście trochę namotałeś xD
P.S.3. Sorki, że nie po kolei, ale powoli dochodoziłem, o co Ci chodzi
_____________________________________________________________________
 
 
poldishon 


Wersja gry S1: UW: 2.28
Wersja gry S2: Nie mam gry
Dołączył: 25 Sie 2009
Posty: 7
Skąd: Gdansk
Wysłany: 2009-08-26, 08:46   

Gauri napisał/a:
Astralna Regeneracja ZAWSZE jest ważna. Proponuję Ci walić dużo w tą spiralkę i lodowy krąg, ale i w astralną regenerację. Trzymanie skilli na 1 lvl trochę mija się z celem. Po to się je ulepsza, żeby zadawały więcej dmg, a wyrównuje się czas regeneracji astralną.
Takimi pierdnięciami smoka nie ubijesz... A nawet jeśli, to bić go będziesz kilkanaście minut.

Pogralem troche dzisiaj w nocy zebralem wiecej runek i 161 lvl astralki daje 3300% firebal na 1lvl i spiralka na 4 maja casting time 0 sec a sam fireball wlasciwie leci tak szybko jak klikam myszka 11 lvl ice ringa ma cd 1 sec podbijajac go do 31 lvl<tyle mam tylko runek do ringa> z aktywna astralka=5 sec.Da sie z tym zyc problemem jest natomiast czas dzialania astralki w clasic max jest 90 sec troche lipa
co do smokow to max 3 min;)
Gauri napisał/a:
Bez przesady, niżej chyba nie możed zejść, zważywszy na to, że sam czas rzucania zaklęcia trwa 2 sekundy :P

Jak wyzej napisalem da rade zejsc do 0;pa mysle nawet ze ponizej ale gierka juz tego niepokazuje widac to natomiast w pasku ktory leci na skilu przy fireballu ikonka jest prawie all time ready

Gauri napisał/a:
Combo, obojętnie jakie, długo się regeneruje. Dlatego powtarzam, żę lepiej walić i w ice ringa, i w astralną. Żeby wyrównać czas regeneracji, ale i zadawać większe dmg.
Trzymanie skilli na 1 lvl mija się kompletnie z celem.
Przynajmniej takie jest moje zdanie :P


tutaj masz racje:) sprawdzilem dalem 161 lvl astralki 4x w combo czas reg comaba 5900sec lol 4 yelow potki musialem lyknac zeby to odswiezyc

Takze spoko jakos dam rade to agarnac ,jednak i tak postanowilem potrzymac na poziomie jakim jest obecnie az do momentu jak wejde na platyne i zobacze co mi bedzie potrzebne jak dalej moby z polowy ekranu nie beda mie w stanie zabic to polece w dmg i regeneracje spelli jak beda bili mocno to sie zobaczy-.-
I tu pojawia sie kolejny problem<jak by ich bylo malo>
Jak do tej pory biegalem po goldzie i nieszedlem z fabula zwiedzilem sporo w koncu mowie oki czas na szybki run po fabule.Dochodze do wyvern pass gosciu prosi o wode lipa niemam wody na pustyni xD cos sie zbagowalo ale spoko mowie mialo prawo nieruszajac fabuly mialem q z 3 aktu.Wiec dobra nowa gra szybki run,najs jest woda no to dalej dochodze do last tp wyskakuje komunikat o odblokowaniu nowego poziomu trudnosci.
Zaczynam nowa gre a tu zonk dalej dostepne tylko 3 poziomy trudnosci eee
Cos jest nie tak albo w clasic niema platyny?
Dodam jeszce ze chociaz z tego co czytalem przejscie bronza nic niedaje,u mie bylo inaczej po skonczeniu bronze odblokowal mi sie gold ,wiec wogle niegralem na silver
chyba nie musze przechodzic silvera? zwlaszcza ze po skonczniu golda silver to child play


Ai jeszce tutaj odpowiem
Devil Hunter napisał/a:
"Inwestował" w umysłową regenerację, magię wody, medytację - proste ;]

Nie jest to znowu takie oczywiste.Jak wczesniej pisalem mam spora pule skilli i statsow
sprawdzalem to zmaxowalem magie wody umyslowa reg,nawet medytacje <ktora prawie nic niedaje>,fakt ze moje itemki nie daja wiele w ze tak to okresle mental regen
Ale gosciu z tego co pisal i zrozumialem mial astralke na 7 lvlku a ice ringa na 130 icd 2 sec.Moze to wina clasica niewiem pewnie nikt z was juz niegra w clasica i zgaduje ze w + zmienili sporo jak chociazby duracje astralki wiec moze takze porawili to jak powinna regenerowac ,no i skil medytacja naprawde niewiele daje.
Jesli tak to moje problemy skoncza sie wraz z kupnem+,jednak okazuje sie ze w media i empikach niemaja juz +,podobno bylo 2 miechy temu w cda ale gdzie to dorwac to juz inna broszka

Oki czas w koncu na sen cala noc grania styka:)
 
 
Kalia 
w(y)kurzacz trolli



Wersja gry S1: UW: 2.28
Wersja gry S2: IB/WS: 2.65.2
Platforma S2: PC
Wersja gry SC: Jungle Hunt
Platforma SC: PC
Wersja gry S3: FE
Pomogła: 59 razy
Wiek: 30
Dołączyła: 13 Lut 2007
Posty: 2045
Skąd: Zielonka k. Warszawy
Wysłany: 2009-08-26, 08:58   

poldishon napisał/a:
i wlozyc to w kombo

Co jak co, ale to się całkiem mija ze wszelkimi wytycznymi. Do regeneracji combosów musiałbyś wziąć Koncentrację (niezależnie co jest w combie), która to umiejętność magowi jest jak rybie ręcznik potrzebna.
Tak więc - trochę powtarzając po poprzednikach - inwestuj ile się da w Astrala, a zobaczysz, że będzie dobrze :)

Co do przenoszenia postaci - być może by się dało, ale nie ma to sensu z kilku powodów:
- błędy przedmiotów przy przenoszeniu (znikają, zmieniają im się staty i takie inne)
- zmiany między wersjami gier dotyczą również samych postaci - ich atrybutów, umiejętności i CA
Więc postać, którą świetnie grało ci się w Classica może na UW okazać się do niczego. Dużo wygodniej zacząć od nowa - skoro masz już pewne doświadczenie w prowadzeniu postaci, to nie będzie to dla ciebie trudne i szybko dojdziesz do punktu, w którym przerwałeś ;)
_____________________________________________________________________
Moja galeria

Gauri napisał/a:
Wpisuję Cię na listę osób, którym Kalia może niechcący urwać głowę przy samych kostkach ^^

:vampir: Oh, I love this job... :]

Polecam: http://takbardzozle.blogs...2-pisownia.html
 
 
poldishon 


Wersja gry S1: UW: 2.28
Wersja gry S2: Nie mam gry
Dołączył: 25 Sie 2009
Posty: 7
Skąd: Gdansk
Wysłany: 2009-08-26, 09:20   

Kalia napisał/a:
Co do przenoszenia postaci - być może by się dało, ale nie ma to sensu z kilku powodów:
- błędy przedmiotów przy przenoszeniu (znikają, zmieniają im się staty i takie inne)
- zmiany między wersjami gier dotyczą również samych postaci - ich atrybutów, umiejętności i CA
Więc postać, którą świetnie grało ci się w Classica może na UW okazać się do niczego. Dużo wygodniej zacząć od nowa - skoro masz już pewne doświadczenie w prowadzeniu postaci, to nie będzie to dla ciebie trudne i szybko dojdziesz do punktu, w którym przerwałeś ;)


-Etam itemki to nieproblem all co mam na sobie kupilem wiec moge to zrobic jeszce raz kasy mam i tak za duzo
-To wlasnie dlatego chce przeniesc postac,imho w clasicu czesc skili i ca jest zbagowana;p
-I przy ozji male ptanko:)chodzi mi o unikaty jaki kolor maja dokladniw w clasicu leca mi biale ,cos ala kosc sloniowa,zolte,no i cos podchodzace pod braz ale to same kiszki i cos mi niewygladaja na unikaty,w diablo jak sie znalazlo stormshielda albo grandfathera to bylo wiadomo ze to unikat.
no i wszystkie te kolory itemkow dostepne sa w sklepach,wiec pytanie czy w clasic mozna bylo kupowac unikaty ?
Jesli nie to cos mam lipe kolejna,dlugo nie sprawdzalem ile mam kili ostatnio bylo to 13k teraz pewnie cos kolo 20k i 69 lvl i 0!! unikatow
dodam jeszce ze mam okolo 100% magic find, malo ale zeby 0?:)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,24 sekundy. Zapytań do SQL: 13