Przesunięty przez: Shei 2008-10-31, 03:40 |
Rady co do budowy postaci |
Autor |
Wiadomość |
Esox_nh
Wojownik Ancarii

Wersja gry S1: UW: 2.28
Klan S1: SweetManiacs
Klan S2: SweetManiacs
Wiek: 38 Dołączył: 09 Lut 2007 Posty: 87 Skąd: Kraków (NH)
|
Wysłany: 2008-10-13, 20:15 Rady co do budowy postaci
|
|
|
W tym temacie bardzo bym prosil o wszelkie propozycje/rady co do budowy bohatera, w co dawac pkt, jak najlepiej odziac postac i czym walczyc, jednym slowem wszystkie informacje ktore pomoga poczatkujacym uniknac zlej rozbudowy postaci.
Bardzo prosze o sprawdzone pomysly i taktyki |
_____________________________________________________________________ Sacred 2: Fallen Angle
Galadriela >> Elfka Wysokiego Rodu >> 30 lvl [Main Character] [SC]
Nazgul >> Wojownik Cienia >> 1 lvl [HC]
Ostatnio zmieniony przez Esox_nh 2008-10-13, 20:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
TobiAlex
High Warlord

Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Wersja gry S2: 2.43
|
Wysłany: 2008-10-13, 20:30
|
|
|
Ale tu wszyscy są początkujący (no może oprócz beta testerów). |
|
|
|
 |
popek8881

Klan S1: Dark Ravens
|
Wysłany: 2008-10-13, 21:35
|
|
|
Ja tam obowiazkowo w kazdej postaci bym dal w wiedze o pancerzu(bo podnosi def i zmniejsza kare za pancerz ktoora powoduje dluzszy regen skilli) oraz w kondycje czyli odpowiednik tezyzny fizycznej z s1(wiecej hp i wieksza regeneracja poza walka ) |
|
|
|
 |
aoetje

|
Wysłany: 2008-10-14, 13:00
|
|
|
Po pierwsze to nikt Ci sprawdzonej taktyki nie da, najpierw to by trzeba dobić do 200levelu i zobaczyć jak dany build hula, a buildów to może być masa.
Osobiście olałem kondycje(za mało daje hp, lepiej użyć buffa z pierwszego drzewka), pancerz to tak 1 punkt da picu, idę w biały dmg, czyli max. w wiedze o taktycze, potem bronie trzonkowe czy jak to sie po polskawemu zwie(gram na ang:D) potem pewnie wiedza o prędkości(bo niewiedzieć czemu dodaje współczynnik ataku i obrony ) zlewam skille, bo one są tylko na aoe moby lub bosów to się użyje od czasu do czasu
Jak na razie jest easy mode, ZERO problemów gram od początku na srebrze, zobaczymy co będzie na goldzie |
|
|
|
 |
BrunoN
koszed'

Klan S1: Dragon of Shadow
|
Wysłany: 2008-10-14, 14:57
|
|
|
moim zdaniem zbroje trzeba rozwijac w miare zdobycia ekwipunku, aby nie miec kary odnawiania sie zycia. wal wszystko w sile, najlepiej pierwsze drzewko rozwijaj i niektore skille z drugiego. poza tym nie mozemy tobie narzucic buildu, chcesz grac 2h to rob pod 2h , chcesz grac 1h+shield to rob pod to, tak sie stalo ze to my mamy teraz robic nowe buildy a nie uzywac istniejacych, mimo wiekszosci buildow jakie beda ja bede probowal stosowac swoj build ; p |
_____________________________________________________________________ Wesołych świąt. |
|
|
|
 |
aoetje

|
Wysłany: 2008-10-15, 12:07
|
|
|
No cóż nie zgodzę się z przedmówcą, wcale nie trzeba rozwijać zbroi, osobiście nawet nie wziąłem wiedzy o pancerzu i nie mam problemów nawet z grupami mobów, bo jak mówiłem wcześniej, mam taki "biały" damage że 1 strzał w moba = 1 trup
Natomiast wszystko zależy od tego jaką postać chcesz. Jak chcesz szybko zabijać rozwijaj te umiejętności które Ci to umożliwią, jak chcesz wytrzymać więcej ciosów to wiadomo, zbroje, tarcza etc. |
|
|
|
 |
BrunoN
koszed'

|
Wysłany: 2008-10-15, 14:03
|
|
|
teraz to ci problemu nie bedzie sprawiac , ale pozniej jak bedziesz miec reg pena 200% no to bedzie dopiero problem, no coz, graj jak uwazasz |
_____________________________________________________________________ Wesołych świąt. |
|
|
|
 |
aoetje

|
Wysłany: 2008-10-15, 14:43
|
|
|
BrunoN napisał/a: | teraz to ci problemu nie bedzie sprawiac , ale pozniej jak bedziesz miec reg pena 200% no to bedzie dopiero problem, no coz, graj jak uwazasz |
Aż wszedłem do gry żeby pewne rzeczy sprawdzić.
Po pierwsze: mając 1 pkt w zbroje, nosząc zbroje mojego poziomu, nie inwestując w szybszą regenerację skilli nie jest tak tragicznie to raz, dwa robie taki dmg biały że nie potrzebuje skilli na zwykłe moby, na championy i bosy są wtedy skille ale ich regen nie jest taki zły.
Po drugie: skąd wziąłeś informacje że zbroja zmniejsza Ci regen hp?(bo tak pisałem post wcześniej)
Apropo jeszcze shadow warrka, zauważyłem że bardziej się w nim opłaca inwestować w życie niż armora, no ale to wszystko narazie do 30 levela |
|
|
|
 |
BrunoN
koszed'

|
Wysłany: 2008-10-15, 19:59
|
|
|
skad to wiem ? no w inv masz ten pasek i regeneration pentaly czyli 'kara' regeneracji, niektore zbroje daja reg pen +x % lub -x % |
|
|
|
 |
astrith

Wersja gry S1: Nie mam gry
|
Wysłany: 2008-10-18, 01:43
|
|
|
Ja idę na młoty 2h. Max dmg, tylko na twardszych potworkach (mini-bossy??) muszę walić więcej niż raz.
Czyli idzie tak:
Pancerz
Broń Trzonkowa
Wiedza o prędkości (dodaje atak!!)
Dorzuciłem sztuki - walka i magia i jest nie do zdarcia.
Można też witalność - żeby hp-eki podnieść... |
|
|
|
 |
TobiAlex
High Warlord

|
Wysłany: 2008-10-18, 09:28
|
|
|
Ja idę w dwa miecze jednoręczne. I oczywiście skile, bo walka bez skili jest po prostu nudna jak flaki z olejem (świetnie wyglądające animacje walki ze skilami). Idę na wzór gladiatora z Sacred 1 (build na dwa topory autorstwa RobiX'a). |
|
|
|
 |
marcelii21

|
Wysłany: 2008-10-18, 10:46
|
|
|
Ja ide w 2h miecz potworki od 1 śilniejsze takie jak mini boisy na 2-3 chity
Umiejetnośći : wiedza o mieczach, wiedza o pancerzach , wiedza o wojowniku śmieć , taktyka bitewna , koncentracja i wiedza o obrażeniach ale z tym chyba błond zrobiłęm bo mało co to daje z lewelu na lewel gdzies po 1% do np szans zatrućia czy podpalenia no cóż mam to na 3 lvl i chyba tak zostawie ale jeszcze 4 miejsca mam wolne i niewiem co brać może coś poradzićie??. Ja myślałęm nad wiedzą o astralnym władcy zwiększa szanse na kritika i obrarzenia wszystkich Ca astralnego władcy i tu jest problem używam wzmocnienia piekielny chołd widmowi wojownicy sa naprawde bardzo pomocni to nie wilku u wampki z s1 zadaja przyzwoite obrarzenia i sa dojść wytrzymali ale ta umiejetnosc wiedza o astralnym władcy wcale niezwiększa obrarzeń szkieletów czyżby bug testowałem na innym save i teraz niewiem czy brac to czy nie bo chciałbym umocnić Ca piekielnego chołdu a niemam jak bez tej umiejetnośći. |
Ostatnio zmieniony przez marcelii21 2008-10-18, 10:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
aoetje

|
Wysłany: 2008-10-18, 21:42
|
|
|
BrunoN napisał/a: | skad to wiem ? no w inv masz ten pasek i regeneration pentaly czyli 'kara' regeneracji, niektore zbroje daja reg pen +x % lub -x % |
Zgodzę się to jest regen penalty, natomiast ta kara odnosi się do regeneracji sztuk walki tylko i wyłącznie, chyba że Ci zacni wartcy tłumacze czegoś nie napisali. Jeżeli to co podaje mi tooltip gry jest prawdziwy, to możesz na siebie fortecę założyć a i tak nie wpłynie to na Twoją regenerację życia.
Ale zaznaczam, moje info bazuje na tym co mi pisze gra. Mogę się mylić.
Apropo buildów o których pisały inne osoby, fajnie że gramy tą samą postacią a jednak każdy coś dla siebie znalazł
Nie wiem na ile ta informacja jest prawdziwa, ale mam wrażenie że z broni dwuręcznych najmocniejsze i najwolniejsze jednocześnie są młoty. Jestem ciekaw czy podobne zastosowanie jest w 1 ręcznych broniach(brakuje mi współczynnika prędkości broni podane na broni) |
Ostatnio zmieniony przez aoetje 2008-10-18, 21:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
marcelii21

|
Wysłany: 2008-10-18, 22:02
|
|
|
[quote="aoetje"] BrunoN napisał/a: | Nie wiem na ile ta informacja jest prawdziwa, ale mam wrażenie że z broni dwuręcznych najmocniejsze i najwolniejsze jednocześnie są młoty. Jestem ciekaw czy podobne zastosowanie jest w 1 ręcznych broniach(brakuje mi współczynnika prędkości broni podane na broni) | .
Tak zgadza się najmocniejsze są młoty i topory ale najwolniejsze ponich miecze muwie tu o 2h ale co do jednoręcznych chyba jest to samo. |
|
|
|
 |
WielebnyB
Nibelung Valesti

|
Wysłany: 2008-10-18, 22:07
|
|
|
Czy ja wiem czy najwolniejsze?
Jak tak sprawdzałem sklepikarzy to czasami mieli słabe młoty, miecze z -6% do prędkości ataku, a czasami bardzo dobre z dobrymi cechami z 0% do prędkości.
Tak czy siak uważam, że jeżeli ktoś chce grać na 2H broń, to proponuję właśnie "broń trzonkową". |
_____________________________________________________________________ Sacred 2 - Clozet Multi
Crono - SW - 53 lvl HC |
|
|
|
 |
|