logo



FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Widzę iteam którego nie ma
Autor Wiadomość
UNEM 
MENU



Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Wersja gry S2: IB/WS: 2.65.2
Platforma S2: PC
Wersja gry S3: Nie mam gry
Pomógł: 4 razy
Wiek: 27
Dołączył: 19 Lut 2010
Posty: 44
Skąd: Żywiec
Wysłany: 2010-04-03, 14:02   Widzę iteam którego nie ma

Mam taki problem na MP, że widzę coś na kimś ale ten ktoś tego nie ma (np.kolega miał w jednym miejscu na broń tyranię potępionych a w drugim obrońce stalworta i szable oficerską) ja widziałem ten miecz i tarczę a tak naprawdę trzymał topór. Drugi przykład kolega zdjął z siebie wszystkie sety a ja nadal widziałem na nim Wizję Lukretisa. Taki błąd miewam bardzo często.
Czy jedynym sposobem na to jest reinstal czy jest na to inny sposób :?:
 
 
 
Thecmelion 
TheC(melion) :P



Wersja gry S1: UW: 2.28
Klan S1: [SF] Black Hand
Wersja gry S2: ZE: 2.65.2
Klan S2: Nie dotyczy :)
Wersja gry S3: Nie mam gry
Pomógł: 166 razy
Wiek: 32
Dołączył: 09 Lut 2007
Posty: 2226
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-04-03, 14:13   

Sądzę, że to ten sam problem, co w tym temacie: http://forum.sacred.pl/vi...+widzialny+item . Z tego co pamietam, nie doszliśmy w końcu do jakiegoś rozwiązania tego problemu, ale nic, poczytaj... może w Twoim wypadku pomogą podane tam pomysły. :roll:
_____________________________________________________________________
:ziew:
 
 
 
UNEM 
MENU



Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Wersja gry S2: IB/WS: 2.65.2
Platforma S2: PC
Wersja gry S3: Nie mam gry
Pomógł: 4 razy
Wiek: 27
Dołączył: 19 Lut 2010
Posty: 44
Skąd: Żywiec
Wysłany: 2010-04-03, 15:02   

Czytałem ten temat ale te iteamy są normalne, widać je, dają normalnie premię ale kolega ma tą wizję lukretisa w ekwipunku (nie ubraną) ale ja ją widzę ubraną na postaci, tak samo z tymi broniami on widzi i walczy tym toporem a widzę ja miecz i tarczę. Dla sprawdzenia kolega włożył miecz i tarczę do skrzynki a ja i tak widziałem je na postaci. Raz tak jest a raz nie ma. Przedtem wczoraj było normalnie a wczoraj znów to samo (zawsze widzę tarczą i miecz). Dzieje się to nie tylko z tym jednym kolegą ale z innymi także. Ostatnio widziałem jakiegoś woja na wysokim lvl. i nie miał nic ubranego to od razu się kapłem że to ten błąd.
 
 
 
Kalia 
w(y)kurzacz trolli



Wersja gry S1: UW: 2.28
Wersja gry S2: IB/WS: 2.65.2
Platforma S2: PC
Wersja gry SC: Jungle Hunt
Platforma SC: PC
Wersja gry S3: FE
Pomogła: 59 razy
Wiek: 32
Dołączyła: 13 Lut 2007
Posty: 2059
Skąd: Zielonka k. Warszawy
Wysłany: 2010-04-03, 18:12   

Mi to bardziej pasuje na przekłamania na łączu ty/kolega. Z jakiegoś powodu pakiety z 'aktualizacjami' wyglądu postaci innych graczy nie docierają do ciebie.
Przyczyn może być kilka - obciążenie łącza (opóźnienia), przekłamania na łączu ('paczki' z przesyłanymi danymi gdzieś wyciekają), cuś kopło w instalce gry (i nie odczytuje prawidłowo odebranych paczek) itd. Jak z tym walczyć - pojęcia nie mam, bo nie wiem, co jest rzeczywistą przyczyną problemu.
_____________________________________________________________________
Moja galeria

Gauri napisał/a:
Wpisuję Cię na listę osób, którym Kalia może niechcący urwać głowę przy samych kostkach ^^

:vampir: Oh, I love this job... :]

Polecam: http://takbardzozle.blogs...2-pisownia.html
 
 
UNEM 
MENU



Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Wersja gry S2: IB/WS: 2.65.2
Platforma S2: PC
Wersja gry S3: Nie mam gry
Pomógł: 4 razy
Wiek: 27
Dołączył: 19 Lut 2010
Posty: 44
Skąd: Żywiec
Wysłany: 2010-04-03, 21:48   

Połączenie nie jest obciążone, jak mierzę prędkość internetu to jest taka jaka powinna być (czyli 2 M). A tu ciekawostka czasami z lobby łączy dosłownie mi 5 min ale internet nadal osiąga 2 M.
Spróbuję zrobić reinstal ale nie wiem czy to coś da ;/
Ostatnio zmieniony przez UNEM 2010-04-03, 21:50, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
UNEM 
MENU



Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Wersja gry S2: IB/WS: 2.65.2
Platforma S2: PC
Wersja gry S3: Nie mam gry
Pomógł: 4 razy
Wiek: 27
Dołączył: 19 Lut 2010
Posty: 44
Skąd: Żywiec
Wysłany: 2010-05-16, 12:16   

Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Ja znalazłem rozwiązanie czasami wystarczy, że ten ktoś założy iteam, (który widziałem ale go nie było) i znów go ściągnie to powinno zadziałać, chociaż nie zawsze. Najlepiej jest sięrozłączyć wyciągnąć i włożyć kabel od internet to zaddziała (u mnie ten sposób działac zawsze).

Napisałem to jakby ktoś też miał ten problem.
Ostatnio zmieniony przez UNEM 2010-05-16, 12:17, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
frugomemphys 
Oprawca Bestii



Wersja gry S1: Nie mam gry
Wersja gry S2: 2.43
Platforma S2: PC
Dołączył: 05 Cze 2009
Posty: 10
Skąd: Toronto
Wysłany: 2010-05-25, 11:31   

Proponuję nie robić takiej "kaszany i dziecinady" - bez obrazy proszę. :wink:
Przeskanuj sobie kompa np. Ad-Aware nawet jak masz antywirus, to nie wszystko jest tak przez niego traktowane, a wciąż coś zajmuje ci łącze.
Wyłącz sobie komunikatory typy; GG, Xfire, Skype itd. - czasem się "coś" pod nie podepnie i zajmuje łącze.
Możesz również przeskanować sobie kompa programem ComboFix (pobierz go sobie z forum IDG).
Jeśli w domu korzystasz z Routera to proponuję sprawdzić czy masz ustawienia zrobione poprawnie, a zwłaszcza wielkość pakietów, jakie on tworzy przy przesyłaniu danych (miałem podobne problemy i pomogło). Niektóre Routery mają firewall, zaktualizuj go, stare wersje nie sprzyjają prędkości :) .
U ciebie wygląda to tak jak wspomniał poprzednik - gubisz pakiety danych. Kolega niech też zrobi takie zabiegi, bo może się okazać, że to nie u Ciebie a u Niego się dzieje.

Powodzenia w rozwiązaniu problemu i pozdrawiam :spoko:
_____________________________________________________________________
Typowe Neostrady dziecię. Cwane w necie, lamus w świecie.
Ostatnio zmieniony przez frugomemphys 2010-05-25, 11:32, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
strażnik127 
Temple Guardian



Wersja gry S1: Classic: 1.66
Wersja gry S2: 2.34
Platforma S2: PC
Dołączyła: 09 Mar 2011
Posty: 10
Skąd: radom
Wysłany: 2011-03-18, 15:01   

Ten sam problem mnie spotyka ale co się okazało gdy Strażnik zszedł z Mobiculum przedmiot się pojawił
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 13