Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Tryb gry w S1: single
Wersja gry S2: Nie mam gry
Wysłany: 2010-07-30, 12:55 Książkowa adaptacja gry
Dowiedziałem się od pewnej osoby, że istnieje książkowa adaptacja gry wydana w języku angielskim, jednakże nie znam tytułu ani autora książki. W Google nic o tym nie ma. Wiecie może, czy taka książka faktycznie istnieje?
Wersja gry S1: UW: 2.28
Klan S1: [SF] Black Hand
Tryb gry w S1: open
MP ACC w S1: Thecmelion
Wersja gry S2: 2.43
Tryb gry w S2: single
Klan S2: raczej nie :P
Nicki postaci S2: Flavius Dalmatius (80), Constantius I Chlorus (40)
Platforma S2: PC Pomógł: 107 razy Wiek: 21 Dołączył: 09 Lut 2007 Posty: 1741 Miasto: Warszawa
Wysłany: 2010-07-30, 13:05
MS napisał/a:
czy taka książka faktycznie istnieje?
Tak istnieje, nawet 7 jeśli by się uprzeć. Wszystkie książki z Sacreda są pisane przez niemieckich autorów, dlatego też tam jest ich najwięcej. Jedn z nich została nawet wydana u nas, ma tytuł "Sacred. Anielska Krew. Kroniki Ancarii 1", a napisana została przez niejakiego Steve'a Whittona. Więcej o tej książce możesz przeczytać tutaj: http://fabryka.pl/zapowie...ook=279&flash=y oraz nawet ją tam zamówić w razie czego. Inne książki dostępne na europejskim rynku są opisane [po niemiecku] tutaj: http://www.sacred-legends.de/?go=buecher
Ostatnio zmieniony przez Thecmelion 2010-07-30, 13:09, w całości zmieniany 1 raz
Wersja gry S1: UW: 2.28
Klan S1: [SF] Black Hand
Tryb gry w S1: open
MP ACC w S1: Thecmelion
Wersja gry S2: 2.43
Tryb gry w S2: single
Klan S2: raczej nie :P
Nicki postaci S2: Flavius Dalmatius (80), Constantius I Chlorus (40)
Platforma S2: PC Pomógł: 107 razy Wiek: 21 Dołączył: 09 Lut 2007 Posty: 1741 Miasto: Warszawa
Wysłany: 2010-08-01, 16:44
MS napisał/a:
A czy w którejś z tych książek większą rolę odgrywają Laurelinad i Meg?
Jak na moje oko, żaden z tych bohaterów nawet nie pojawia się w tych książkach (choć może, głowy nie dam - najwyżej jakieś niewielkie pojawienie się lub drobny tekst z ich strony). Historie z tych książek nie wiele mają wspólnego z grą, raczej są to dodatkowe historyjki bohaterów z gry, które rozszerzają historię Ankarii o nowe fakty i wydarzenia. 3 pierwsze książki opowiadają historię Wampirzycy Zara, Serafii Jael i Gladiatora Thrax; kolejne ksiązki dotyczą już S2. Wątpię więc, aby Laurelinad i Maegalcarwen odgrywali w nich jakąś rolę, może, ale naprawdę malutką.
Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Klan S1: Straż Loromira
Tryb gry w S1: LAN
MP ACC w S1: Krystian (SL)
Wersja gry S2: Nie mam gry
Wiek: 12 Dołączył: 28 Gru 2009 Posty: 15 Miasto: Tarnobrzeg
W "Anielskiej Krwi" nie . Mam pierwszą część po polsku i przeczytałem całą i nie ma wzmianki o Laurelinad i Maegalcarwen . Za to miejsca na pewno pochodzą z gry.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum