logo



FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Ukończone questy
Autor Wiadomość
Blasphometh 


Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Wiek: 29
Dołączył: 15 Paź 2008
Posty: 6
Skąd: Toruń
Wysłany: 2008-10-18, 12:04   Ukończone questy

Mam nadzieję, ze jest to odpowiedni dział do tego pytania. Czy jest możliwe wyłączenie wyświetlania na głównej mapie ukończonych questów? Chodzi mi o te zielone kółka. ;P Z góry dzięki za pomoc.
 
  My status
 
Wampir 
Poleje się krew...



Wersja gry S1: UW: 2.28
Wersja gry S2: 2.43
Platforma S2: PC
Wersja gry S3: Nie mam gry
Pomógł: 23 razy
Wiek: 24
Dołączył: 18 Mar 2008
Posty: 565
Skąd: Wojcieszów
Wysłany: 2008-10-18, 12:29   

A po co chcesz je wyłączyć? Przeszkadzają ci? A odpowiadając na pytanie: raczej nie da ich się wyłączyć, tak jak w większości (jak nie wszystkich) grach tego typu. :)
 
 
jaszczur 
No-Life ]:->


Wersja gry S1: UW: 2.28
Klan S1: SweetManiacs
Klan S2: SweetManiacs
Wiek: 34
Dołączył: 07 Paź 2008
Posty: 454
Skąd: Płock
Ostrzeżeń:
 18/7/9
Wysłany: 2008-10-18, 12:33   

Wampir napisał/a:
A po co chcesz je wyłączyć? Przeszkadzają ci? A odpowiadając na pytanie: raczej nie da ich się wyłączyć, tak jak w większości (jak nie wszystkich) grach tego typu. :)

Porob duzo q obok siebie i sie dowiesz dlaczego :(
 
 
Blasphometh 


Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Wiek: 29
Dołączył: 15 Paź 2008
Posty: 6
Skąd: Toruń
Wysłany: 2008-10-18, 13:00   

jaszczur napisał/a:
Wampir napisał/a:
A po co chcesz je wyłączyć? Przeszkadzają ci? A odpowiadając na pytanie: raczej nie da ich się wyłączyć, tak jak w większości (jak nie wszystkich) grach tego typu. :)

Porob duzo q obok siebie i sie dowiesz dlaczego :(


No właśnie, komfortowe to to raczej nie jest. W każdym razie dzięki za odpowiedź. ;]
 
  My status
 
damador 


Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Pomógł: 9 razy
Wiek: 37
Dołączył: 09 Paź 2008
Posty: 282
Wysłany: 2008-10-18, 13:05   

w prawym gornym rogu mapy obok masz przyciski - jeden z nich to filtr wyswietlanych informacji na mapie - i q sie da wylaczyc - jednak minusem jest ze ustawienia sie nie zapisuja i trzeba wylaczac za akzdym razem jak sie gre odpala
_____________________________________________________________________
http://www.sacred2.net/account.html?account=102058
 
 
Wampir 
Poleje się krew...



Wersja gry S1: UW: 2.28
Wersja gry S2: 2.43
Platforma S2: PC
Wersja gry S3: Nie mam gry
Pomógł: 23 razy
Wiek: 24
Dołączył: 18 Mar 2008
Posty: 565
Skąd: Wojcieszów
Wysłany: 2008-10-18, 13:15   

Czyli jednak da się wyłączyć te zaznaczone zadania na mapie głównej?
Dziwne, w Sacred 1 nie było to możliwe, raczej nikt na forum Ascaronu o tym nie pisał (chyba), a oni dodają taką opcje, o której prawie nikt nie wie. Ale ważne, że jest. :)
 
 
Blasphometh 


Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Wiek: 29
Dołączył: 15 Paź 2008
Posty: 6
Skąd: Toruń
Wysłany: 2008-10-18, 14:18   

damador napisał/a:
w prawym gornym rogu mapy obok masz przyciski - jeden z nich to filtr wyswietlanych informacji na mapie - i q sie da wylaczyc - jednak minusem jest ze ustawienia sie nie zapisuja i trzeba wylaczac za akzdym razem jak sie gre odpala


To wyłącza tylko na minimapie, na mapie głównej wszystko pozostaje bez zmian. Chyba jednak się nie da. :(

EDIT

Jednak jest ok, nie zauważyłem tych ustawień w rogu na głównej mapie. Dzięki bardzo za pomoc. :)
Ostatnio zmieniony przez Blasphometh 2008-10-18, 14:34, w całości zmieniany 1 raz  
 
  My status
 
arise666 
SZAITAR Travian pl8



Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Wersja gry S2: 2.43
Wiek: 36
Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 14
Skąd: Czestochowa
Wysłany: 2008-10-18, 16:28   

Da sie wylaczyc i na glownej mapie niebedzie ich widac.

Wystarczy ze klikniesz "M" w prawym gornym masz mozliwosc wylaczenia questow, handlarzy itp. W odroznieniu od S1 przydaje sie bo te zielone koleczka sa mega denerwujace szczegolnie w miastach;)
 
 
jaszczur 
No-Life ]:->


Wersja gry S1: UW: 2.28
Klan S1: SweetManiacs
Klan S2: SweetManiacs
Wiek: 34
Dołączył: 07 Paź 2008
Posty: 454
Skąd: Płock
Ostrzeżeń:
 18/7/9
Wysłany: 2008-10-18, 16:36   

arise666 napisał/a:
Da sie wylaczyc i na glownej mapie niebedzie ich widac.

Wystarczy ze klikniesz "M" w prawym gornym masz mozliwosc wylaczenia questow, handlarzy itp. W odroznieniu od S1 przydaje sie bo te zielone koleczka sa mega denerwujace szczegolnie w miastach;)

tylko ze to calkowicie questy wylaczy.
 
 
Sacreedino 


Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Klan S1: Strażnicy Frostgardu
Wersja gry S2: ZE: 2.65.2
Platforma S2: PC
Wersja gry SC: Citadel
Platforma SC: PC
Wersja gry S3: Nie mam gry
Pomógł: 7 razy
Wiek: 28
Dołączył: 01 Lut 2008
Posty: 250
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2008-10-18, 17:10   

W prawym górnym rogu jest symbol oka, klika się na niego.

Normalnie, gdy gramy są tam opcje tylko dla minimapy!
Na ekranie głównej mapy (klawisz M) są opcje tylko dla głównej mapy! Na tej mapie, klikając na środkowy przycisk myszy, zobaczymy podgląd na minimapę.

:arrow: Handlarz - odznaczenie tego powoduje, iż nie wyświetla na odpowiedniej mapce ikon handlarzy, kowali, mistrzów run...
:arrow: Misje - wyłącza pokazywanie miejsc misji
:arrow: Przyjaciele i Wrogowie - nie wyświetla punktów na mapie dla wrogów i NPC.
:arrow: Obiekty świata - jak wyłączyłem, to monolitów nie wyświetlał.
:arrow: Zakończone misje (tylko na ekranie głównej mapy!) - nie pokazuje zielonych kółeczek, oznaczających miejsca wykonanych misji.
_____________________________________________________________________
[/url]
 
 
damador 


Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Pomógł: 9 razy
Wiek: 37
Dołączył: 09 Paź 2008
Posty: 282
Wysłany: 2008-10-18, 17:10   

nie - ostatnia opcja - finished quests
_____________________________________________________________________
http://www.sacred2.net/account.html?account=102058
 
 
jaszczur 
No-Life ]:->


Wersja gry S1: UW: 2.28
Klan S1: SweetManiacs
Klan S2: SweetManiacs
Wiek: 34
Dołączył: 07 Paź 2008
Posty: 454
Skąd: Płock
Ostrzeżeń:
 18/7/9
Wysłany: 2008-10-18, 17:24   

Cytat:
:arrow: Zakończone misje (tylko na ekranie głównej mapy!) - nie pokazuje zielonych kółeczek, oznaczających miejsca wykonanych misji.


faktycznie, jaki ja slepy jestem, thx!
 
 
damador 


Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Pomógł: 9 razy
Wiek: 37
Dołączył: 09 Paź 2008
Posty: 282
Wysłany: 2008-10-18, 17:30   

Sacreedino napisał/a:
oryginalna angielska wersja? :>


nie :) ale polski klucz pasuje do uk_UK :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,18 sekundy. Zapytań do SQL: 12