logo



FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z Serafią.
Autor Wiadomość
S1master 


Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Wersja gry S2: ZE: 2.65.2
Platforma S2: PC
Wersja gry S3: Nie mam gry
Dołączył: 10 Cze 2013
Posty: 56
Wysłany: 2014-09-07, 12:46   Problem z Serafią.

Witam. Moją najpotężniejszą (tzn. z najwyższym poziomem) postacią jest Serafia, poziom 112. Problem z nią polega na tym, że tworzyłem ją w roku 2012, kiedy jeszcze nie znałem reguł tworzenia postaci, więc jest (za przeproszeniem) SCHRZANIONA. Dodałem definitywnie za dużo punktów do umiejętności "walka na dwie bronie". Poza tym, nie dodałem skilla, który się przydaje podczas walki Serafią (i wieloma innymi postaciami), czyli Zwinności. Skutkiem tego jest mniej więcej 45% szans na trafienie takiego goblina, a co za tym idzie - najefektywniej biję wrogów tylko Natarciem, bo zwiększa szanse trafienia. Oczywiście idzie za tym również wysoka szansa przeciwników na trafienie MNIE. Czas regeneracji dla moich Sztuk Walki też jest za wysoki, takie np. Natarcie 6.7 sekund, a reszta gorzej. Zastanawiam się zatem nad robieniem nowej postaci. Szkoda mi tylko tej bardzo rozlegle odkrytej mapy Ankarii... no i tego księgozbioru, który zdobyłem podczas grania tą postacią. A poza tym, czasu, jaki spędziłem. Mimo to powoli zaczynam zauważać beznadziejną efektywność tej postaci. :help: Nie wiem, co zrobić, proszę o jakąś poradę. (Zacząłem już robić nową, lvl 4 )
_____________________________________________________________________
"Thorwyn nie jest, do cholery, krasnoludem!"
Ostatnio zmieniony przez S1master 2014-09-07, 18:08, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
Devil Hunter 
Also known as Virian



Wersja gry S1: UW: 2.28
Klan S1: Strażnicy Frostgardu
Wersja gry S2: ZE: 2.65.2
Platforma S2: PC
Wersja gry SC: Citadel
Platforma SC: PC
Wersja gry S3: Nie mam gry
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 04 Paź 2007
Posty: 239
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2014-09-07, 15:53   

To takie przemyślenia? xD
Pytania nie znalazłem, ale nie, nie możesz odjąć wpakowanych punktów czy run. Jeśli chcesz, żeby postać była lepsza, możesz po prostu nie podnosić poziomu swoich CA - wraz z rozwojem np. koncentracji, fizycznej regeneracji ich czas odnowienia zmaleje. Jeśli chcesz, by postać była znacznie lepsza - rób od nowa. Według mnie warto, fajnie czuć takiego "kopa" jak się rozwija lepiej.
_____________________________________________________________________
GID zaprasza do oglądania!
 
 
S1master 


Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Wersja gry S2: ZE: 2.65.2
Platforma S2: PC
Wersja gry S3: Nie mam gry
Dołączył: 10 Cze 2013
Posty: 56
Wysłany: 2014-09-07, 18:12   

Devil Hunter napisał/a:

Pytania nie znalazłem, ale nie, nie możesz odjąć wpakowanych punktów czy run.

Nie chcę być chamski, ale to nie jest dla mnie nowością. Chodziło mi o poradę.
_____________________________________________________________________
"Thorwyn nie jest, do cholery, krasnoludem!"
 
 
Kalia 
w(y)kurzacz trolli



Wersja gry S1: UW: 2.28
Wersja gry S2: IB/WS: 2.65.2
Platforma S2: PC
Wersja gry SC: Jungle Hunt
Platforma SC: PC
Wersja gry S3: FE
Pomogła: 59 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 13 Lut 2007
Posty: 1999
Skąd: Zielonka k. Warszawy
Wysłany: 2014-09-07, 22:46   

Nie bardzo da się tu coś poradzić poza tym, co Devil napisał - albo robisz całkowicie od nowa i wtedy będzie na pewno lepsza, ale zajmie więcej czasu, albo próbujesz wyciągnąć coś z tej, ale to może być czas stracony.
To jednak pewnie też nie jest dla ciebie nowością, bo nie trzeba być geniuszem, aby do tego dojść.

Wszystko zależy od tego, czy ci się chce.
_____________________________________________________________________


Gauri napisał/a:
Wpisuję Cię na listę osób, którym Kalia może niechcący urwać głowę przy samych kostkach ^^

:vampir: Oh, I love this job... :]

Polecam: http://takbardzozle.blogs...2-pisownia.html
 
 
S1master 


Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Wersja gry S2: ZE: 2.65.2
Platforma S2: PC
Wersja gry S3: Nie mam gry
Dołączył: 10 Cze 2013
Posty: 56
Wysłany: 2014-09-08, 16:46   

Jednak mi się chce, bo z tej nic nie będzie. Dzięki. :wink:
_____________________________________________________________________
"Thorwyn nie jest, do cholery, krasnoludem!"
Ostatnio zmieniony przez S1master 2014-09-08, 16:46, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jhonfilly


Wersja gry S1: S+: 1.8.81
Wersja gry S2: 2.10.1
Wersja gry S3: Nie mam gry
Dołączył: 27 Cze 2018
Posty: 1
Wysłany: 2018-06-27, 08:15   

Może dlatego gadają po niemiecku (albo przynajmniej tak brzmią), ponieważ twórcy też byli Niemcami? [Pytanie retoryczne.] W końcu Ascaron i Studio II to niemieckie firmy. Może akurat Gobliny gadały po niemiecku w oryginale i tak pozostawiono bez zmian, bo widocznie pasował ten język do nich. Trudno dochodzić prawdy o tym. :P
_____________________________________________________________________
shafi
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 14