logo



FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zatrzymanie działania Gry
Autor Wiadomość
TomekYTeen


Wersja gry S1: Nie mam gry
Wersja gry S2: ZE: 2.65.2
Wersja gry S3: Nie mam gry
Dołączył: 04 Kwi 2018
Posty: 4
  Wysłany: 2018-04-05, 19:30   Zatrzymanie działania Gry

[color=000000][/color]Mam poważny problem z grą ponieważ co 5-15min gra się po prostu zatrzymuje słychać dźwięk a na ekranie wszystko się zatrzymało że nic nie da się robić i muszę w menadżerze zadań ją wyłączyć bo inaczej się nie da.
szukałem na forum i nic nie znalazłem, pamiętam że kiedys mi jakos działała a teraz nie. Czy ktos miał taki problem i czy komus udało się go rozwiązać byłbym wdzięczny za pomoc.
Zasobów kompa mi za dużo nie zżera więc nie wiem o co chodzi nawet mam na niskich ustawieniach. A i pytanie czy opcja "szczegułowosć trawy" może powodować to zacinanie ? bo nie chce jej wyłączać.
 
 
Kalia 
w(y)kurzacz trolli



Wersja gry S1: UW: 2.28
Wersja gry S2: IB/WS: 2.65.2
Platforma S2: PC
Wersja gry SC: Jungle Hunt
Platforma SC: PC
Wersja gry S3: FE
Pomogła: 59 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 13 Lut 2007
Posty: 2003
Skąd: Zielonka k. Warszawy
Wysłany: 2018-04-05, 20:03   

TomekYTeen napisał/a:
czy opcja "szczegółowosć trawy" może powodować to zacinanie ?

Generalnie tak, bo efekty typu trawa/futro/cząsteczki są najbardziej obciążające dla kompa. Btw, włącz sprawdzanie pisowni ;)
TomekYTeen napisał/a:
pamiętam że kiedys mi jakos działała a teraz nie

Czy od tamtego czasu coś się w maszynie zmieniało? W szczególności system/karta graficzna?

Możesz zapodać specyfikację komputera?
_____________________________________________________________________


Gauri napisał/a:
Wpisuję Cię na listę osób, którym Kalia może niechcący urwać głowę przy samych kostkach ^^

:vampir: Oh, I love this job... :]

Polecam: http://takbardzozle.blogs...2-pisownia.html
 
 
TomekYTeen


Wersja gry S1: Nie mam gry
Wersja gry S2: ZE: 2.65.2
Wersja gry S3: Nie mam gry
Dołączył: 04 Kwi 2018
Posty: 4
Wysłany: 2018-04-05, 21:00   

Na początek dajmy spokój z moją pisownią bo piszę na komórce, a w systemie to tylko dokładałem 4Gb ramu

mam laptop lenovo g500s :

Intel core i3 3110m 2.40GHz
karta graficzna Nvidia GT 720m
8Gb Ramu ( wcześniej 4)
aktualnie jestem na Windows 10 a wcześniej byłem na 8 ale sprawdzałem we właściwościach jak chodzi z innymi wersjami i ten sam problem

Lecę z pamięci więc jeśli czegoś zapomniałem dodać to powiedz

[ Dodano: 2018-04-06, 12:24 ]
Dodam jeszcze że instalowałem grę u kolegi i u niego gra się nie zatrzymuje i działa poprawnie jak na jego możliwości a ma strasznie słaby komp :
intel celeron
4Gb ram
a reszty nie pamiętam
 
 
Kalia 
w(y)kurzacz trolli



Wersja gry S1: UW: 2.28
Wersja gry S2: IB/WS: 2.65.2
Platforma S2: PC
Wersja gry SC: Jungle Hunt
Platforma SC: PC
Wersja gry S3: FE
Pomogła: 59 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 13 Lut 2007
Posty: 2003
Skąd: Zielonka k. Warszawy
Wysłany: 2018-04-06, 18:16   

I kiedy zmieniałeś system, nie przesiadłeś się przypadkiem (ani specjalnie) z 32-bitowego na 64-bitowy?
Niestety gry z tej serii mają to do siebie, że im nowszą technologię mają do dyspozycji na maszynie, tym większe prawdopodobieństwo, że coś przestanie działać (w szczególności dotyczy to też... sterowników - historia notuje przypadki kiedy po upgradzie sterownika gra odmawiała współpracy).

Ilość RAMu jest ok, system - no cóż, jak system: im dalej od XP tym gorzej, ale podobno Win10 nie jest najgorszą możliwą opcją jeśli chodzi o starsze gry. Gorzej wygląda procek i grafika. Procek może jeszcze uciągnie, ale grafika jest po prostu cienka w uszach. Spróbuj wziąć naprawdę minimalne ustawienia wizualne: żadnych odbić, trawy, rozświetleń, kurzu, ABSOLUTNIE żadnego PhysXa (ten potrafi zamordować karty typu GF 600 GTX, więc ta mobilna chudzinka nie ma z nim szans).

I tak, wiem, że na pudełku napisali, że do gry wystarczy jednordzeniowy 2,4 GHz, 2GB RAM i grafika 512 MB, ale tak naprawdę, to nie mam pewności, czy na takim czymś dałoby się menu włączyć...
_____________________________________________________________________


Gauri napisał/a:
Wpisuję Cię na listę osób, którym Kalia może niechcący urwać głowę przy samych kostkach ^^

:vampir: Oh, I love this job... :]

Polecam: http://takbardzozle.blogs...2-pisownia.html
 
 
TomekYTeen


Wersja gry S1: Nie mam gry
Wersja gry S2: ZE: 2.65.2
Wersja gry S3: Nie mam gry
Dołączył: 04 Kwi 2018
Posty: 4
Wysłany: 2018-04-07, 12:03   

Próbowałem na innych trybach zgodności ale nie wyszło, win aktualizowałem gdy była darmowa aktualizacja nie wiem kiedy a na minimalnych już grałem i ten sam problem. Mam płytę trochę porysowaną więc może w tym tkwi problem a kiedyś grałem na średnich ustawieniach jak pamiętam i nie było tego więc raczej to przez tą porysowaną płytę i zawsze miałem 64bit sys.

[ Dodano: 2018-04-07, 13:45 ]
Jednak u kolegi też tak zatrzymuje ale po dłuższym czasie grania, a na moim kompie to spokojnie mogę grać w Battlefield 1 na minimalnych więc może jakiś plików nie ma na płycie i dlatego tak się dzieje sam nie wiem.
 
 
qbus371 
Scenarzysta



Wersja gry S1: UW: 2.28
Wersja gry S2: ZE: 2.65.2
Zaproszone osoby: 1
Platforma S2: PC
Wersja gry SC: Jungle Hunt
Platforma SC: PC
Wersja gry S3: FE
Platforma S3: PC
Pomógł: 1 raz
Wiek: 18
Dołączył: 18 Cze 2010
Posty: 67
Ostrzeżeń:
 1/7/9
Wysłany: 2018-04-08, 23:10   

Kalia napisał/a:
I tak, wiem, że na pudełku napisali, że do gry wystarczy jednordzeniowy 2,4 GHz, 2GB RAM i grafika 512 MB, ale tak naprawdę, to nie mam pewności, czy na takim czymś dałoby się menu włączyć...

Na grafice 512MB się da. Odpaliłem grę na 1GB większym RAMie i dwurdzeniowym procku 2,1Ghz.
DarkMatters napisał/a:
Spróbuj dodać -skipopenal do skrótu. Powinno wyglądać podobnie: "C:\Program Files\Deep Silver\Sacred 2 - Fallen Angel\system\sacred2.exe" -skipopenal. Upewnij się że jest spacja przed -skipopenal.

Takie coś jeszcze wujek G podpowiedział.
Dodatkowo możesz spróbować zainstalować Community Patch który ponoć poprawia wiele błędów.
_____________________________________________________________________
Moja stara nazwa użytkownika: "nick".
 
 
TomekYTeen


Wersja gry S1: Nie mam gry
Wersja gry S2: ZE: 2.65.2
Wersja gry S3: Nie mam gry
Dołączył: 04 Kwi 2018
Posty: 4
Wysłany: 2018-04-09, 22:18   

Nic nie pomogło dodanie -skipopenal. gra nadal się w pewnym momencie zawiesza i słychać tylko dźwięki oraz ten denerwujący komentarz postaci gdy czekam w nadziei że się odetnie.

[ Dodano: 2018-04-12, 23:53 ]
Znalazłem pewien patch na jakiejś stronie i wydaje mi się że chyba działa z naciskiem na chyba, patch wprowadza wiele zmian ale przynajmniej nie zacina się gra po 5 min i wgl płynniej działa więc można uznać to prawie sukcesem ale jeszcze będę sprawdzał go czy nie powtórzy się ten problem. Jeśli ktoś ma podobny problem niech spróbuje to ściągnąć http://darkmatters.org/fo...ommunity-patch/
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,2 sekundy. Zapytań do SQL: 12