logo



FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Sacred Wydanie Kompletne problem z aktywacją
Autor Wiadomość
cneroL


Wersja gry S1: UW: 2.28
Wersja gry S2: IB/WS: 2.65.1
Wersja gry S3: FE
Dołączył: 06 Sty 2018
Posty: 3
Wysłany: 2018-01-06, 19:18   Sacred Wydanie Kompletne problem z aktywacją

Witam,

przekopałem się przez forum i nie znalazłem odpowiedzi na mój problem bo chyba wygląda na dość świeży. W skrócie instalacja Sacred 2 przebiegła pomyślnie, ale nie mogę aktywować gry w żaden sposób. Pierwsza instalacja była jakieś 3 lata temu, aktywacja przebiegała w bólach z tego co pamiętam, ale udało się. Zapomniałem użyć narzędzia usuwającego klucz, ale to była jedyna aktywacja tej kopii. Natomiast teraz przy aktywacji widzę coś takiego
---------------------------------------------------------------------
Przerwano proces aktywacji


Internal error message: userdata commit failed
----------------------------------------------------------------------

strona
http://unlock.sacred2.com
wygląda na to, że została wyłączona i nie działa

klucz na pewno wpisuje poprawnie (nie ma 0 i O)

powinienem najpierw zainstalować jakieś patche?

pozdrawiam
 
 
topiq 



Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Wersja gry S2: 2.43
Platforma S2: PC
Pomógł: 2 razy
Wiek: 41
Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 67
Skąd: Puławy
Wysłany: 2018-01-10, 09:33   

Spróbuj skorzystać z porad na tej stronie. Co prawda po angielsku ale można to przetłumaczyć translatorem mniej więcej. https://support.securom.com/pop_sacred2.html.
Jest tam chyba narzędzie http://download.securom.c.../sacred2dfa.zip gdzie manualnie aktywujesz Sacred 2 i dodatek.
Ja mam kolekcjonerkę gdzieś w szafie i też mnie naszło, żeby pograć po latach i zobaczyć jak to śmiga na obecnym sprzęcie i7 3770 + GTX 1080 ;P
Zalecają też ściągnięcie najnowszych patchy.
Daj znać czy pomogło. Może się w weekend jak znajdę chwilkę czasu i dokopię do swojej gry też pobawię. Pamiętam, że na osobnej płycie miałem jakieś tekstury HD, z których w tamtych czasach nie bardzo mogłem skorzystać bo komp nie wyrabiał.
Gdzieś na forum było kilka tematów związanych z aktywacją gry, ale czy w 2018 roku są nadal aktualne? Do tego Windows 10 o ile takowy posiadasz też różnie z grami z securomem sobie radzi. Zdaje się że z Win 10 wywalone są pliki odpowiedzialne za SecuROM i SafeDisk co powodowało problem z odpaleniem gier tak zabezpieczonych. Ostatecznie można spróbować wykorzystać witaminkę, co chyba w zastosowaniu do legalnej gry nie jest przestępstwem, bo w końcu zakupiłeś grę a nie możesz jej odpalić, gdyż nie jest już wspierana.
Znalazłem też taki temat https://www.download.net....dows-10/n/7312/ może też coś w tym temacie pomoże.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez topiq 2018-01-10, 09:41, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
cneroL


Wersja gry S1: UW: 2.28
Wersja gry S2: IB/WS: 2.65.1
Wersja gry S3: FE
Dołączył: 06 Sty 2018
Posty: 3
Wysłany: 2018-01-14, 19:18   

Securom to kolejna droga przez mękę, która okazała się nie działać. Jak podałem nr seryjny do Fallen Angel to ciągle miałem błąd, że nr nieprawidłowy. Gdy udało mi się ściągnąć plik aktywacyjny używając numeru do Władcy smoków to wtedy klient gry powiedział mi że nr nieprawidłowy.

Natomiast dość przypadkowo z powodu innych problemów z komputerem trafiłem na rozwiązanie, które działa, legalne i jest łatwe.

wchodzimy na
http://www.cenega.pl/plik...cja/wszystkie/1

pobieramy patcha i instalujemy. Wszystko działa bez zarzutu.

co prawda dopiero za 3 razem patch zainstalował się bez problemu, bo za 2 poprzednimi miał problem zastąpić niektóre pliki, ale wszystko i tak trwało 3 minuty.

pozdrawiam
 
 
topiq 



Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Wersja gry S2: 2.43
Platforma S2: PC
Pomógł: 2 razy
Wiek: 41
Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 67
Skąd: Puławy
Wysłany: 2018-01-15, 10:48   

Może w ostatnim patchu znieśli zabezpieczenie? W końcu dostałem się do szafki z grami, wyjmę swoją kolekcjonerkę i się pobawię w instalację. Mój stary 7 letni laptop w miarę bezproblemowo radził sobie z tą grą, a że można było aktywować na dwóch komputerach, to się grało z żonką po LANie. Pewnie i gdzieś save mam, bo zaczynałem chyba już drugi czy trzeci raz na wyższych poziomach. Gra na multi to porażka bywała, bo bardziej dzieciaki tam przeszkadzały, co chwilę o coś pytając zamiast pomagać, więc tego akurat mi nie brak.
 
 
cneroL


Wersja gry S1: UW: 2.28
Wersja gry S2: IB/WS: 2.65.1
Wersja gry S3: FE
Dołączył: 06 Sty 2018
Posty: 3
Wysłany: 2018-01-15, 18:18   

To jest specjalny patch, który rozwiązuje problemy z rejestracją gry. To nie jest patch zmieniający wersję gry.
 
 
topiq 



Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Wersja gry S2: 2.43
Platforma S2: PC
Pomógł: 2 razy
Wiek: 41
Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 67
Skąd: Puławy
Wysłany: 2018-01-16, 19:38   

Co dziwne moja pudełkowa kolekcjonerka S2FA zaktywowała się na podstawowej wersji 2.02. Problem z aktywacją chyba dotyczy głównie dodatku I&B albo wersji Złota Edycja z tym dodatkiem. Gra nadal wygląda bardzo dobrze jak na taki upływ czasu, szczególnie z teksturami Elite. Niestety ilość problemów graficznych, problem z wyświetlaniem mapy i w ogóle z wyjściem do pulpitu zaczyna mnie przerastać. Każde wyjście z gry nie jest nawet możliwe przez menedżera zadań.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,22 sekundy. Zapytań do SQL: 14