logo



FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Błędy graficzne przy maksymalnym oddaleniu obrazu
Autor Wiadomość
dav3d 
Bad Boy



Wersja gry S1: UW: 2.28
Wersja gry S2: Nie mam gry
Platforma S2: PC
Wersja gry S3: Nie mam gry
Pomógł: 8 razy
Wiek: 26
Dołączył: 01 Lip 2007
Posty: 438
Skąd: Poznań
Wysłany: 2016-10-09, 15:24   Błędy graficzne przy maksymalnym oddaleniu obrazu

Czołem!
Postanowiłem sobie odświeżyć trochę poczciwego Sacreda. Wiem, że ta gra ma sporo problemów z najrozmitszymi konfiguracjami sprzętowymi i systemowymi. Niestety, sięgnęło mnie to również teraz. Wygląda to tak:



Mam zamiar grać DE na trutkę, a wtedy maksymalne oddalenie obrazu jest bardzo przydatne.

konfiguracja lapka:
System: Windows 7 Home Premium 64 bit
grafika: nVidia GeForce 840M
procek: Intel i5-4210U @1.70 GHz 2.40 GHz
RAM: 8GB

Ktoś miał może podobny problem i udało mu się to rozwiązać?
Ostatnio zmieniony przez dav3d 2016-10-09, 15:26, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Lord Darth 
Lider



Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Klan S1: Zakon Ciemności
Wersja gry S2: ZE: 2.65.2
Zaproszone osoby: 5
Klan S2: Zakon Ciemności
Platforma S2: PC
Wersja gry SC: Jungle Hunt
Platforma SC: PC
Wersja gry S3: FE
Platforma S3: PC
Pomógł: 7 razy
Wiek: 24
Dołączył: 17 Lip 2007
Posty: 317
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 2016-10-10, 18:42   

Miałem to samo na laptopie z Windows 8.

Rozwiązanie: Maszyna wirtualna z Windows XP. ^^
 
 
dav3d 
Bad Boy



Wersja gry S1: UW: 2.28
Wersja gry S2: Nie mam gry
Platforma S2: PC
Wersja gry S3: Nie mam gry
Pomógł: 8 razy
Wiek: 26
Dołączył: 01 Lip 2007
Posty: 438
Skąd: Poznań
Wysłany: 2016-10-11, 23:12   

Lord Darth napisał/a:


Rozwiązanie: Maszyna wirtualna z Windows XP. ^^


Dużo jest z tym zachodu?
 
 
Lord Darth 
Lider



Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Klan S1: Zakon Ciemności
Wersja gry S2: ZE: 2.65.2
Zaproszone osoby: 5
Klan S2: Zakon Ciemności
Platforma S2: PC
Wersja gry SC: Jungle Hunt
Platforma SC: PC
Wersja gry S3: FE
Platforma S3: PC
Pomógł: 7 razy
Wiek: 24
Dołączył: 17 Lip 2007
Posty: 317
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 2016-10-12, 13:29   

Są video poradniki krok po kroku, więc wielu problemów nie będzie.
 
 
Kalia 
w(y)kurzacz trolli



Wersja gry S1: UW: 2.28
Wersja gry S2: IB/WS: 2.65.2
Platforma S2: PC
Wersja gry SC: Jungle Hunt
Platforma SC: PC
Wersja gry S3: FE
Pomogła: 59 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 13 Lut 2007
Posty: 1998
Skąd: Zielonka k. Warszawy
Wysłany: 2016-10-12, 22:07   

dav3d napisał/a:
Dużo jest z tym zachodu?

Tyle co z wymyśleniem konfiguracji sprzętowej (S1 wiele nie trzeba ^^ ) i postawieniem systemu - jeśli masz podstawową wiedzę nt. bebechów komputera, to i nawet bez wideoporadników dasz radę ;)
Ja osobiście przed reinstalacją systemu korzystałam do starych gier z maszyny z Linuxem+Wine na pokładzie: lżejsze, wolnodostępne i obsługuje chyba większość gier, w jakie miałam ochotę pograć, a na nowych Windach nie chciały działać:
https://appdb.winehq.org/
_____________________________________________________________________


Gauri napisał/a:
Wpisuję Cię na listę osób, którym Kalia może niechcący urwać głowę przy samych kostkach ^^

:vampir: Oh, I love this job... :]

Polecam: http://takbardzozle.blogs...2-pisownia.html
 
 
dav3d 
Bad Boy



Wersja gry S1: UW: 2.28
Wersja gry S2: Nie mam gry
Platforma S2: PC
Wersja gry S3: Nie mam gry
Pomógł: 8 razy
Wiek: 26
Dołączył: 01 Lip 2007
Posty: 438
Skąd: Poznań
Wysłany: 2018-01-06, 11:13   

Sorry, że odkopuję taki stary temat... Wczoraj znalazłem na starym dysku jakieś sejwy, zainstalowałem Sacreda, ale problem opisany w pierwszym poście nadal występuje. Zgodnie z Waszymi poradami, zaopatrzyłem się w wirtualną maszynę. Mam kilka pytań z nią związanych, a podstawowe brzmi: Czy ma ona jakiś negatywny wpływ na pracę komputera i czy istnieją jakiekolwiek problemy, na które trzeba zwrócić uwagę korzystając z niej?
 
 
Lord Darth 
Lider



Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Klan S1: Zakon Ciemności
Wersja gry S2: ZE: 2.65.2
Zaproszone osoby: 5
Klan S2: Zakon Ciemności
Platforma S2: PC
Wersja gry SC: Jungle Hunt
Platforma SC: PC
Wersja gry S3: FE
Platforma S3: PC
Pomógł: 7 razy
Wiek: 24
Dołączył: 17 Lip 2007
Posty: 317
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 2018-01-06, 13:19   

Hmmm....

Chyba tylko niższa wydajność i większe zużycie zasobów komputera. No i czasem Windows może się obrazić i nie zaakceptować licencji (uzna wirtualną maszynę za oddzielnie urządzenie).
 
 
Kalia 
w(y)kurzacz trolli



Wersja gry S1: UW: 2.28
Wersja gry S2: IB/WS: 2.65.2
Platforma S2: PC
Wersja gry SC: Jungle Hunt
Platforma SC: PC
Wersja gry S3: FE
Pomogła: 59 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 13 Lut 2007
Posty: 1998
Skąd: Zielonka k. Warszawy
Wysłany: 2018-01-06, 17:32   

Lord Darth napisał/a:
uzna wirtualną maszynę za oddzielnie urządzenie

I generalnie będzie miał rację :P

Co do podstawowych pytań - maszyna wirtualna nie wpływa nijak na pracę tej rzeczywistej poza zżeraniem jej zasobów.
_____________________________________________________________________


Gauri napisał/a:
Wpisuję Cię na listę osób, którym Kalia może niechcący urwać głowę przy samych kostkach ^^

:vampir: Oh, I love this job... :]

Polecam: http://takbardzozle.blogs...2-pisownia.html
 
 
dav3d 
Bad Boy



Wersja gry S1: UW: 2.28
Wersja gry S2: Nie mam gry
Platforma S2: PC
Wersja gry S3: Nie mam gry
Pomógł: 8 razy
Wiek: 26
Dołączył: 01 Lip 2007
Posty: 438
Skąd: Poznań
Wysłany: 2018-01-06, 21:14   

Kalia napisał/a:
Co do podstawowych pytań - maszyna wirtualna nie wpływa nijak na pracę tej rzeczywistej poza zżeraniem jej zasobów.


Przy 8 GB RAMu chyba się nie ma o co bać? :P
 
 
Kalia 
w(y)kurzacz trolli



Wersja gry S1: UW: 2.28
Wersja gry S2: IB/WS: 2.65.2
Platforma S2: PC
Wersja gry SC: Jungle Hunt
Platforma SC: PC
Wersja gry S3: FE
Pomogła: 59 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 13 Lut 2007
Posty: 1998
Skąd: Zielonka k. Warszawy
Wysłany: 2018-01-07, 12:50   

Zależy, na ile pozwolisz maszynie, bo to ty ustawiasz, z ilu może korzystać - równie dobrze możesz jej dać dostęp do całych 8GB, ale to chyba nie ma sensu :P
_____________________________________________________________________


Gauri napisał/a:
Wpisuję Cię na listę osób, którym Kalia może niechcący urwać głowę przy samych kostkach ^^

:vampir: Oh, I love this job... :]

Polecam: http://takbardzozle.blogs...2-pisownia.html
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,17 sekundy. Zapytań do SQL: 14