logo



FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wywala z gry Multiplayer
Autor Wiadomość
Myrtan


Wersja gry S1: UW: 2.28
Wersja gry S2: Nie mam gry
Platforma SC: PC
Wersja gry S3: Nie mam gry
Dołączył: 11 Lip 2017
Posty: 6
Wysłany: 2017-07-11, 10:14   Wywala z gry Multiplayer

Witam, z kolegą odpalamy Sacreda: UW przez Tunngle i sprawa wygląda tak, że jak ja hostuję serwer to on gdy dołącza ma ładowanie i te ładowanie się tak jakby zacina. Jak on hostuje serwer, to mogę do niego dołączyć ale po 5-10 min wywala mnie z serwera z błędem "WARNING: Connection lost" Co najlepsze, na serwer kogoś innego możemy razem się połączyć, więc sądze że to problem po mojej stronie. Próbowaliśmy już wielu rzeczy. Tryb zgodności, zmiana portu w pliku do multi, reinstall, wyłączenie firewalla (pomimo że dodane są gry do wyjątków) i ciągle to samo. Chcemy sobie kampanię przejść w kooperacji bo to gra naszego dzieciństwa, ale nie da się grać jak będzie co chwilę z gry wywalać. Posiadamy obaj Windows 10, może to problem przez nowy system? Albo ustawić coś mam w routerze? Z góry dziękuję za wszelaką pomoc :)
Ostatnio zmieniony przez Myrtan 2017-07-11, 10:16, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Kalia 
w(y)kurzacz trolli



Wersja gry S1: UW: 2.28
Wersja gry S2: IB/WS: 2.65.2
Platforma S2: PC
Wersja gry SC: Jungle Hunt
Platforma SC: PC
Wersja gry S3: FE
Pomogła: 59 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 13 Lut 2007
Posty: 1972
Skąd: Zielonka k. Warszawy
Wysłany: 2017-07-11, 13:00   

Myrtan napisał/a:
może to problem przez nowy system?

Bardzo prawdopodobne, bo Sac już na Win7 miewał czkawkę...
A czy jesteście w stanie złączyć kompy przez "normalny" VPN tak, żeby się normalnie widziały w (wirtualnej) sieci lokalnej i wtedy spróbować postawić gameserver?
_____________________________________________________________________


Gauri napisał/a:
Wpisuję Cię na listę osób, którym Kalia może niechcący urwać głowę przy samych kostkach ^^

:vampir: Oh, I love this job... :]

Polecam: http://takbardzozle.blogs...2-pisownia.html
 
 
Myrtan


Wersja gry S1: UW: 2.28
Wersja gry S2: Nie mam gry
Platforma SC: PC
Wersja gry S3: Nie mam gry
Dołączył: 11 Lip 2017
Posty: 6
Wysłany: 2017-07-11, 13:39   

Witam, bardzo dziękuję za odpowiedź. Jeśli bym mógł prosić o jaśniejszą odpowiedź odnośnie VPN. Próbowaliśmy też przez hamachi, ale nie widzieliśmy swoich serwerów w liście. Przez Tunngle widzimy nawet można chwilę pograć, ale następuje takowy też problem.
 
 
Kalia 
w(y)kurzacz trolli



Wersja gry S1: UW: 2.28
Wersja gry S2: IB/WS: 2.65.2
Platforma S2: PC
Wersja gry SC: Jungle Hunt
Platforma SC: PC
Wersja gry S3: FE
Pomogła: 59 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 13 Lut 2007
Posty: 1972
Skąd: Zielonka k. Warszawy
Wysłany: 2017-07-11, 14:49   

Chodzi o to, żeby oddzielić zjawisko tworzenia sieci VPN od gry/serwera gry.
Jeśli uda wam się postawić sieć (np. za pomocą tego programu) i komputery będą normalnie widziały się w sieci (dla próby możecie sobie udostępnić jakiś folder i przerzucić przez niego parę plików), to przynajmniej będzie wiadomo, że problem nie leży po stronie sieci/połączenia. A wtedy będzie można spróbować postawić normalnie gameserwer Sacreda i zobaczyć, czy będzie działał.
_____________________________________________________________________


Gauri napisał/a:
Wpisuję Cię na listę osób, którym Kalia może niechcący urwać głowę przy samych kostkach ^^

:vampir: Oh, I love this job... :]

Polecam: http://takbardzozle.blogs...2-pisownia.html
Ostatnio zmieniony przez Kalia 2017-07-11, 14:50, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Myrtan


Wersja gry S1: UW: 2.28
Wersja gry S2: Nie mam gry
Platforma SC: PC
Wersja gry S3: Nie mam gry
Dołączył: 11 Lip 2017
Posty: 6
Wysłany: 2017-07-11, 14:55   

Tylko, że przez Tunngle normalnie się widzimy, więc tak jakby nasze komputery siebie widzą tak?
 
 
Kalia 
w(y)kurzacz trolli



Wersja gry S1: UW: 2.28
Wersja gry S2: IB/WS: 2.65.2
Platforma S2: PC
Wersja gry SC: Jungle Hunt
Platforma SC: PC
Wersja gry S3: FE
Pomogła: 59 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 13 Lut 2007
Posty: 1972
Skąd: Zielonka k. Warszawy
Wysłany: 2017-07-12, 08:37   

A jednak w łączeniu z serwerem gry jest problem, prawda?
Dlatego wpadłam na pomysł rozdzielenia obydwu zjawisk - połączenia i gry. Innych pomysłów nie mam jeśli próbowaliście wszystkich standardowych rozwiązań (zmiana sposobu łączenia gry z netem, zmiana portu serwera gry) i możecie połączyć się z serwerami innych ludzi, ale ze swoimi macie problem.
_____________________________________________________________________


Gauri napisał/a:
Wpisuję Cię na listę osób, którym Kalia może niechcący urwać głowę przy samych kostkach ^^

:vampir: Oh, I love this job... :]

Polecam: http://takbardzozle.blogs...2-pisownia.html
 
 
Lord Darth 
Lider



Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Klan S1: Zakon Ciemności
Wersja gry S2: ZE: 2.65.2
Zaproszone osoby: 5
Klan S2: Zakon Ciemności
Platforma S2: PC
Wersja gry SC: Jungle Hunt
Platforma SC: PC
Wersja gry S3: FE
Platforma S3: PC
Pomógł: 6 razy
Wiek: 24
Dołączył: 17 Lip 2007
Posty: 309
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 2017-07-12, 11:21   

Jest łatwiejszy sposób. Możecie przetestować, czy nie ma problemów z innymi grami przez tunngle, żeby potwierdzić lub wykluczyć co nawala (połączenie, gra, tunngle).
 
 
Myrtan


Wersja gry S1: UW: 2.28
Wersja gry S2: Nie mam gry
Platforma SC: PC
Wersja gry S3: Nie mam gry
Dołączył: 11 Lip 2017
Posty: 6
Wysłany: 2017-07-12, 17:49   

Jeśli chodzi o inne gry, to raczej bez problemu. Sacred 2 śmiga jak marzenie, ale jest 80% bardziej dupiate niż 1 i nudzi nas.

[ Dodano: 2017-07-15, 11:19 ]
Odkryliśmy solucję. Kolega zmienił w routerze ipv6 na ipv4 i miał formata bo dokupywał nowe części, i teraz Sacred bardzo dobrze śmiga w multi i może się do mnie połączyć a mnie nie wywala. A odkryliśmy, ze coś nie tak bo kolega miał w prawym dolnym roguw Tunngle żółtą minkę i było napisane, ze oznacza to, że mogą być problemy z połączeniem. Ja miałem zieloną i u mnie wszystko hulało dobrze.
Ostatnio zmieniony przez Myrtan 2017-07-15, 11:20, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,45 sekundy. Zapytań do SQL: 14