logo



FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Tunngle!
Autor Wiadomość
Keimiran 
Undying



Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Klan S1: Brak
Wersja gry S2: Nie mam gry
Wiek: 21
Dołączył: 20 Cze 2010
Posty: 51
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-11-17, 15:48   

Ostatnio patrzyłem to pare osób było :P
_____________________________________________________________________
Stary nick na forum: D12
Nick na steamie: Inkybone
Nick w Docie2: Lacrymosa

 
 
 
Shadow 
Jestem iluzją koguta.



Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Klan S1: nie mam
Wersja gry S2: Nie mam gry
Pomógł: 7 razy
Wiek: 20
Dołączył: 10 Sty 2009
Posty: 213
Skąd: Przewrotne
Wysłany: 2017-03-11, 16:23   

Ten tunngle już w ogóle sie rozsypał, na początku to jeszcze jakoś hulało i trzymało się kupy. Teraz przykładowo mam problem bo przy nicku kumpla jest czerwony krzyżyk i za nic nie da się tego ominąc, przekierowanie portów, ustawienia DMZ w routerze, wyjątki, reguły w zaporze itd... ma ktos jakis pomysł? Tak samo nie dołączę do żadnego postawionego serwera w lobby :x
_____________________________________________________________________
 
  My status
 
Lord Darth 
Lider



Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Klan S1: Zakon Ciemności
Wersja gry S2: ZE: 2.65.2
Zaproszone osoby: 5
Klan S2: Zakon Ciemności
Platforma S2: PC
Wersja gry SC: Jungle Hunt
Platforma SC: PC
Wersja gry S3: FE
Platforma S3: PC
Pomógł: 6 razy
Wiek: 24
Dołączył: 17 Lip 2007
Posty: 306
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 2017-03-11, 21:43   

1. Myślałeś o zwróceniu się o pomoc na jakimś forum poświęconym Tunngle?

2. Myślałeś o ewentualnym założeniu nowego tematu, albo już chociaż odezwaniu się na shoutboxie, zamiast uprawiać archeologię?

https://www.tunngle.net/c...rwone-krzyzyki/
 
 
Shadow 
Jestem iluzją koguta.



Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Klan S1: nie mam
Wersja gry S2: Nie mam gry
Pomógł: 7 razy
Wiek: 20
Dołączył: 10 Sty 2009
Posty: 213
Skąd: Przewrotne
Wysłany: 2017-03-12, 11:48   

Lord Darth, myślałeś może o tym ze internet mam nie od dziś i potrafię używać google? ;) napisałem, że próbowałem wszystkich rozwiązań i nic z tego. Zauważyłem, że w tym temacie ludzie piszą ze swoimi problemami z tymże programem. Idąc tą drogą dedukcji wywnioskowałem, że może ktoś miał podobnie a usterka może dotyczyć też i gry Sacred, której tematyce poświęcone jest to forum.
W końcu tutaj rzadko można spotkać kogoś z cząstką altruizmu tylko woli zbesztać "za napisanie w złym miejscu" ;) jeśli ktoś chce jeszcze pomóc to chętnie wysłucham ;)
_____________________________________________________________________
Ostatnio zmieniony przez Shadow 2017-03-12, 11:51, w całości zmieniany 3 razy  
 
  My status
 
Lord Darth 
Lider



Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Klan S1: Zakon Ciemności
Wersja gry S2: ZE: 2.65.2
Zaproszone osoby: 5
Klan S2: Zakon Ciemności
Platforma S2: PC
Wersja gry SC: Jungle Hunt
Platforma SC: PC
Wersja gry S3: FE
Platforma S3: PC
Pomógł: 6 razy
Wiek: 24
Dołączył: 17 Lip 2007
Posty: 306
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 2017-03-12, 13:41   

Skoro próbowałeś wszystkich rozwiązań, nie oczekuj, że ktoś wymyśli jakieś nowe prawa fizyki, tym bardziej na forum, gdzie wchodzi garstka graczy, a jeszcze mnie używa tunngle w czasie teraźniejszym. Myślałeś by z kumplem sprawdzić, czy macie ten sam problem na przynajmniej dwóch innych grach i potwierdzić lub zaprzeczyć współwinę Sacreda? Zakładam, że tak, w końcu próbowałeś wszystkiego, stąd mój pomysł, by przenieść się na forum poświęcone Tunngle, a nie Sacredowi. Mi to wygląda na problem z konfiguracją sprzętową. Kolejna sprawa, to Ty masz problem czy kumpel? Inni gracze są uśmiechnięci na zielono niczym młoda, wiosenna trawa?

Szukasz altruizmu, więc sam go okazuj. Między innymi poprzez umiejętne korzystanie z forum. Pierwotnie temat służył informacji o czymś takim jak Tunngle, a że każdy zaczął dopisywać coś od siebie, w odstępach kilku miesięcy, powstał śmietnik.
Ostatnio zmieniony przez Lord Darth 2017-03-12, 13:47, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Dead2016 


Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Wersja gry S2: ZE: 2.65.2
Platforma S2: PC
Wersja gry S3: Nie mam gry
Wiek: 30
Dołączył: 25 Gru 2016
Posty: 4
Wysłany: 2017-03-13, 14:55   

Witam to ja Loloki :) Tunngle działa poprawnie i mi i czterem innym moim znajomym z polski, jak na razie buzia jest zielona w programie i łączymy się bez problemów ...
 
 
Shadow 
Jestem iluzją koguta.



Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Klan S1: nie mam
Wersja gry S2: Nie mam gry
Pomógł: 7 razy
Wiek: 20
Dołączył: 10 Sty 2009
Posty: 213
Skąd: Przewrotne
Wysłany: 2017-03-14, 16:00   

U mnie buźka żółta, ale podobno to nie jest wielki problem ;) .
Myślę, że tutaj najgorszym mankamentem jest nasze łącze bo korzystamy ze światłowodu który chyba blokuje nam możliwość grania po lanie. Znam przypadki u mnie na wiosce gdzie np. Ci którzy korzystaja nie mogą grać razem w Fife 17 na PS4. Możliwe, że prywatna firma, u której świadczę usługi internetowe zrobiła prostą magistralę w jednej bazie (dajmy na to na miejscowość) w topologii gwiazdy i korzystamy ze wspólnego łącza co uniemożliwia nam wspólną grę. Jeśli ktoś ma może jakiś pomysł to piszcie śmiało

Sorki za bałagan BTW ;p
_____________________________________________________________________
 
  My status
 
Kalia 
w(y)kurzacz trolli



Wersja gry S1: UW: 2.28
Wersja gry S2: IB/WS: 2.65.2
Platforma S2: PC
Wersja gry SC: Jungle Hunt
Platforma SC: PC
Wersja gry S3: FE
Pomogła: 59 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 13 Lut 2007
Posty: 1966
Skąd: Zielonka k. Warszawy
Wysłany: 2017-03-14, 18:27   

Shadow napisał/a:
Jeśli ktoś ma może jakiś pomysł to piszcie śmiało

Dowolny VPN?
Znaczy to w sumie właśnie robi Tunngle - używając "dowolnego" nie będziecie mieli wbudowanego komunikatora/statusów itd. ale będąc w jednej sieci wirtualnej powinniście móc się połączyć.
_____________________________________________________________________


Gauri napisał/a:
Wpisuję Cię na listę osób, którym Kalia może niechcący urwać głowę przy samych kostkach ^^

:vampir: Oh, I love this job... :]

Polecam: http://takbardzozle.blogs...2-pisownia.html
 
 
Shadow 
Jestem iluzją koguta.



Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Klan S1: nie mam
Wersja gry S2: Nie mam gry
Pomógł: 7 razy
Wiek: 20
Dołączył: 10 Sty 2009
Posty: 213
Skąd: Przewrotne
Wysłany: 2017-03-14, 18:59   

A ten nieszczęsny X koło nicku nie jest tu przeszkodą?
Zgadałbym sie z kimś obcykanym w tym tunngle czy w ogole ja mam mozliwosc dolaczenia do czyjegos serwa. Dawno tego nie używałem ii juz nie pamietam jak wygladala ta konfiguracja, ale pamietam ze stawiałem serwery i ludzie sobie chwalili.
_____________________________________________________________________
 
  My status
 
Lord Darth 
Lider



Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Klan S1: Zakon Ciemności
Wersja gry S2: ZE: 2.65.2
Zaproszone osoby: 5
Klan S2: Zakon Ciemności
Platforma S2: PC
Wersja gry SC: Jungle Hunt
Platforma SC: PC
Wersja gry S3: FE
Platforma S3: PC
Pomógł: 6 razy
Wiek: 24
Dołączył: 17 Lip 2007
Posty: 306
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 2017-03-14, 20:40   

Jeśli chodzi o dołączenie do serwerów, to wystarczy w opcjach internetowych Sacred ustawić na Modem/ISDN.

Co do postawienia serwera, po uruchomieniu GameServer.exe wybierasz IP dla Tunngle i uruchamiasz. Dla pewności możesz jeszcze sprawdzić, czy w zakładce "Server Settings" masz zaznaczone "Lan mode".

Sam X nie powinien być żadną przeszkodą.

Hmm... Priorytet sieci dla Tunngle ustawiony?
Ostatnio zmieniony przez Lord Darth 2017-03-14, 20:49, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Dead2016 


Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Wersja gry S2: ZE: 2.65.2
Platforma S2: PC
Wersja gry S3: Nie mam gry
Wiek: 30
Dołączył: 25 Gru 2016
Posty: 4
Wysłany: 2017-03-15, 10:08   

Macie może ochotę na przejście całej Kampanii na Veteran modzie ? posiadam DE który zabija Andukara w 4 Minutki na Veteranie Poziom Niobowy. z Tunngle tak czasami bywa u nie których, byłem kiedyś światkiem jak trzy osoby nie mogły zagrać razem, jeden z nich postawił serwer i grali we dwóch a trzeci nie widział serwera, z kolei jak ja postawiłem serwer to wszyscy mogli wejść na niego ;p było tez tak że z jakiegoś serwera u gracza co pare minut rozłanczało nas i tak cały czas, ciesze się ze na moim serwerze wszyscy bez przeszkód mogą grać ze mną.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,33 sekundy. Zapytań do SQL: 15