logo



FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Randomowe freezy.
Autor Wiadomość
Jaskółka 
Sinnamon Roll



Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Wersja gry S2: ZE: 2.65.2
Platforma S2: PC
Wersja gry S3: Nie mam gry
Wiek: 21
Dołączyła: 11 Lip 2008
Posty: 37
Skąd: Melting Moon
Wysłany: 2016-03-17, 13:23   

Trochę czasu minęło, mój procesor i karta graficzna zostały pięknie oczyszczone z kurzu - radiator został zdjęty, cały syf z niego wyczyszczony, nowa pasta nałożona. Rozwiązało to wiele problemów z lagami i innymi rzeczami w różnych innych grach, ale...
Sacred 2 po około kwadransie wciąż zrobiło freeza na amen, wiec najwyraźniej to nie był problem. Zwłaszcza, że wszystkie programy w "tle" działają wciąż płynnie i dobrze. Udało mi się tylko zobaczyć w menadżerze zadań [na podglądzie alt+tab], że Sacred 2 podczas freezu zapożycza sobie jakieś 50% pamięci i nie chce oddać.
Ta gra ma ze sobą jakieś spore problemy, przydałby się psychiatra od kodu, myślę ;_;
_____________________________________________________________________
Dziś widzę ogień w mieście pod górą
Widzę ogień w koronach drzew
Widzę ogień, popieli dusze
Widzę ogień, wiatr niesie krew
Tylko proszę, nie zapomnij mnie
  My status
 
Woroderex 



Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Wersja gry S2: Nie mam gry
Wersja gry S3: Nie mam gry
Wiek: 21
Dołączył: 16 Sie 2008
Posty: 17
Skąd: Lublin
Ostrzeżeń:
 1/7/9
Wysłany: 2016-03-17, 16:56   

Sprawdź czy masz najnowszą wersję, a jak nie to poszukaj patcha, może coś to da. Innych pomysłów niestety nie mam :<
_____________________________________________________________________
 
 
Lord Darth 
Lider



Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Klan S1: Zakon Ciemności
Wersja gry S2: ZE: 2.65.2
Zaproszone osoby: 5
Klan S2: Zakon Ciemności
Platforma S2: PC
Wersja gry SC: Jungle Hunt
Platforma SC: PC
Wersja gry S3: FE
Platforma S3: PC
Pomógł: 6 razy
Wiek: 23
Dołączył: 17 Lip 2007
Posty: 302
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 2016-03-17, 17:14   

Woroderex napisał/a:
Sprawdź czy masz najnowszą wersję, a jak nie to poszukaj patcha, może coś to da.


Jaskółka napisał/a:
Kupiłam sobie, hm, Sacreda 2 z dodatkiem, złota edycja, ma najnowszy patrz i takie cuda.


Więc ta kwestia jest zamknięta. :)


Jak już pisałem wcześniej, Sacred 2 uwielbia zjadać pamięć, więc nawet jej duża ilość może nie pomóc. Jeszcze uzupełniając Twoją wypowiedź:

Jaskółka napisał/a:
Na najniższych ustawieniach grafiki to samo, ale szczerze mówiąc, gdyby na najniższych działało to i tak nie byłoby co grać, bo nie ma przyjemności z otoczenia.


"Freez" następuje mniej więcej po tym samym czasie? Przy ustawieniu grafiki na najmniejszą wyłączyłaś efekty physx?

Być może przyczyna leży w Windowsie 10. Niektórym gra chodzi bez problemu, innym gra bez problemu nie chodzi. :P Możesz spróbować postawić maszynę wirtualną z Windows XP lub Windows 7, czy innym Linuxem i zobaczyć, czy pójdzie. Kalia się na tym zna, więc ona by Ci wszystko najlepiej wyjaśniła. ^^
Ostatnio zmieniony przez Lord Darth 2016-03-17, 17:23, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
Jaskółka 
Sinnamon Roll



Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Wersja gry S2: ZE: 2.65.2
Platforma S2: PC
Wersja gry S3: Nie mam gry
Wiek: 21
Dołączyła: 11 Lip 2008
Posty: 37
Skąd: Melting Moon
Wysłany: 2016-03-17, 20:38   

Ostatnim razem jak grałam jeszcze w wersję bez dodatku, po zainstalowaniu wszystkich patchy... [chyba też Win10, ale może to był 7], gra zamiast freezować, z randomowych powodów się zamykała i crashowała, na tym samym kompie, który mam teraz.
Popatrzę potem wszystko jeszcze raz, ale to jak wróci mi cierpliwość ;___;
Ech, kombinowanie. Ech, Ascaron. Ech, ten Sacred.
Jedynka też odwala mi cuda cudowne, ale są związane raczej z wewnętrznymi bugami, więc... Od zawsze, na zawsze, zwalam winę na grę xD
_____________________________________________________________________
Dziś widzę ogień w mieście pod górą
Widzę ogień w koronach drzew
Widzę ogień, popieli dusze
Widzę ogień, wiatr niesie krew
Tylko proszę, nie zapomnij mnie
  My status
 
Lord Darth 
Lider



Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Klan S1: Zakon Ciemności
Wersja gry S2: ZE: 2.65.2
Zaproszone osoby: 5
Klan S2: Zakon Ciemności
Platforma S2: PC
Wersja gry SC: Jungle Hunt
Platforma SC: PC
Wersja gry S3: FE
Platforma S3: PC
Pomógł: 6 razy
Wiek: 23
Dołączył: 17 Lip 2007
Posty: 302
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 2016-03-18, 14:30   

Jaskółka napisał/a:
Ostatnim razem jak grałam jeszcze w wersję bez dodatku, po zainstalowaniu wszystkich patchy... [chyba też Win10, ale może to był 7], gra zamiast freezować, z randomowych powodów się zamykała i crashowała, na tym samym kompie, który mam teraz.


Ten sposób czasem pomagał na Win7 64bit: https://steamcommunity.com/app/225640/discussions/0/864969953245984155/?l=polish

Może i tu da radę. W każdym razie, albo grze się nie podoba wersja systemu w 64 bitach, albo coś w konfiguracji sprzętowej.


I fakt, Sacred jest wyjątkową grą, przy której należy porzucić logikę przy poszukiwaniu rozwiązania problemu. Świetnym przykładem jest cytat poniżej:

Cytat:
Nie wiem czy to komuś pomoże ale już wiem czemu u mnie na Windows 7 64 bit Sacred 2 Złota Edycja nie chciała ruszyć. Podczas uruchamiania gry wyskakiwało "Game Client przestał działać". Miałem grę cały czas zainstalowaną i co jakiś czas sprawdzałem czy może wystartuje.
Aż pewnego dnia zachciało mi się odmontować kartę muzyczną Creative Soudblaster Audigy SE (chyba najbardziej popularna karta muzyczna), i zainstalowałem sterowniki audio z płyty głównej Asusa. I o dziwo na sterownikach audio płyty głównej gra ruszyła. Włożyłem znowu Creaitive i nie zadziałało "Game Client przestał działać". Więc gra ma problem z działaniem na sterownikach Creative Soudblaster Audigy SE. Gra działa tez na karcie muzycznej Tracer. Za Tracer-a dałem w MM 42 zł. Creative 115 zł. ...
Tak więc jak występuje "Game Client przestał działać" spróbujcie zmienić komponent kompa odpowiedzialny za dźwięk. U mnie zadziałało czego i wam życzę.
 
 
Jaskółka 
Sinnamon Roll



Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Wersja gry S2: ZE: 2.65.2
Platforma S2: PC
Wersja gry S3: Nie mam gry
Wiek: 21
Dołączyła: 11 Lip 2008
Posty: 37
Skąd: Melting Moon
Wysłany: 2016-03-18, 15:39   

... Mam głośniki od Creative. Nie wiem, co ma to do freezów dopiero po kwadransie, ale skoro trzeba odrzucić wszelką logikę...
Będę mieć dużo zabawy, kiedy zachce mi się znowu pograć w Sacred 2. A na razie przejdę sobie jedyneczkę ponownie : D
_____________________________________________________________________
Dziś widzę ogień w mieście pod górą
Widzę ogień w koronach drzew
Widzę ogień, popieli dusze
Widzę ogień, wiatr niesie krew
Tylko proszę, nie zapomnij mnie
  My status
 
Lord Darth 
Lider



Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Klan S1: Zakon Ciemności
Wersja gry S2: ZE: 2.65.2
Zaproszone osoby: 5
Klan S2: Zakon Ciemności
Platforma S2: PC
Wersja gry SC: Jungle Hunt
Platforma SC: PC
Wersja gry S3: FE
Platforma S3: PC
Pomógł: 6 razy
Wiek: 23
Dołączył: 17 Lip 2007
Posty: 302
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 2016-03-18, 15:58   

Spokojnie, też mam głośniki Creative, więc oficjalnie dementuję ten fakt. :P Ale możesz zastanowić się nad nową kartą dźwiękową. :P
 
 
Jaskółka 
Sinnamon Roll



Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Wersja gry S2: ZE: 2.65.2
Platforma S2: PC
Wersja gry S3: Nie mam gry
Wiek: 21
Dołączyła: 11 Lip 2008
Posty: 37
Skąd: Melting Moon
Wysłany: 2016-03-18, 18:23   

Aktualnie zbieram na nową kartę graficzną i zasilacz, bo mój zasilacz nie udźwignie karty, na którą zbieram. Drogie to wszystko, cholera xD
_____________________________________________________________________
Dziś widzę ogień w mieście pod górą
Widzę ogień w koronach drzew
Widzę ogień, popieli dusze
Widzę ogień, wiatr niesie krew
Tylko proszę, nie zapomnij mnie
  My status
 
Devil Hunter 
Also known as Virian



Wersja gry S1: UW: 2.28
Klan S1: Strażnicy Frostgardu
Wersja gry S2: ZE: 2.65.2
Platforma S2: PC
Wersja gry SC: Citadel
Platforma SC: PC
Wersja gry S3: Nie mam gry
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 04 Paź 2007
Posty: 237
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2016-03-18, 19:56   

Z tego co pamiętam, miałem taki problem i rozwiązaniem chyba było ustawienie grafiki na medium, wyłączenie PhysX, uruchamianie jako administrator. Chyba głównie PhysX był problematyczny.
_____________________________________________________________________
GID zaprasza do oglądania!
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,23 sekundy. Zapytań do SQL: 14