logo



FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Shei
2011-07-24, 11:41
Problem z Europa Universalis III Devine Wind
Autor Wiadomość
Peace 
Pacyfista



Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Wersja gry S2: 2.43
Wersja gry S3: FE
Wiek: 25
Dołączył: 09 Lis 2007
Posty: 92
Skąd: Pleszew
Wysłany: 2011-06-16, 15:23   Problem z Europa Universalis III Devine Wind

Problem krótki, przy odpaleniu widzę taki komunikat:
http://fotoo.pl/hosting-z...C5%82u.png.html
Przed formatem śmigało wszystko. Dodam że podstawka działa sprawnie.
_____________________________________________________________________
Cytat:
Dwie rzeczy są nieograniczone – wszechświat i ludzka głupota. Co do tego pierwszego nie mam jednak pewności.

Albert Einstein
Ostatnio zmieniony przez Peace 2011-06-16, 15:26, w całości zmieniany 4 razy  
 
 
 
Kalia 
w(y)kurzacz trolli



Wersja gry S1: UW: 2.28
Wersja gry S2: IB/WS: 2.65.2
Platforma S2: PC
Wersja gry SC: Jungle Hunt
Platforma SC: PC
Wersja gry S3: FE
Wiek: 31
Dołączyła: 13 Lut 2007
Posty: 2047
Skąd: Zielonka k. Warszawy
Wysłany: 2011-06-16, 18:45   

Ściągasz rzeczony plik, wrzucasz między inne biblioteki systemu, powinno śmigać.
Problem jest w DirectX'ie - jak mi się wydaje, zmieniałeś system. Na XP domyślny jest zdaje się DX9, na Win7 już wyższy. A skoro gra dopasowana do DX9, to się złości, że go nie ma.
_____________________________________________________________________
Moja galeria

Gauri napisał/a:
Wpisuję Cię na listę osób, którym Kalia może niechcący urwać głowę przy samych kostkach ^^

:vampir: Oh, I love this job... :]

Polecam: http://takbardzozle.blogs...2-pisownia.html
 
 
Peace 
Pacyfista



Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Wersja gry S2: 2.43
Wersja gry S3: FE
Wiek: 25
Dołączył: 09 Lis 2007
Posty: 92
Skąd: Pleszew
Wysłany: 2011-06-16, 21:37   

[quote="Kalia"]Ściągasz rzeczony plik, wrzucasz między inne biblioteki systemu, powinno śmigać. [/quote]
A skąd go wyczasnąć? D:

Da sie dograć dziewiątke DX'a po prostu?
_____________________________________________________________________
Cytat:
Dwie rzeczy są nieograniczone – wszechświat i ludzka głupota. Co do tego pierwszego nie mam jednak pewności.

Albert Einstein
 
 
 
FILIPEK 



Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Wersja gry S2: ZE: 2.65.2
Platforma S2: PC
Wersja gry S3: Nie mam gry
Wiek: 55
Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 213
Wysłany: 2011-06-16, 22:04   

Ale przecież wszystkie DX są wstecznie kompatybilne... Więc po prostu gra o coś robi problem, a nie brakuje nic. Wygoogluj "dx 9 download" czy coś i spróbuj doinstalować. Choć może wyskoczyć komunikat, że jest już wgrana nowsza.
 
 
golonqa 
Prowokator ]:->



Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Klan S1: Strażnicy Frostgardu
Wersja gry S2: Nie mam gry
Wiek: 27
Dołączył: 29 Lut 2008
Posty: 268
Skąd: Słomniki
Wysłany: 2011-06-16, 22:10   

[quote="Peace"]

A skąd go wyczasnąć? D: [/quote]
http://www.dll-files.com/....shtml?d3dx9_41 ?
_____________________________________________________________________
 
 
 
Peace 
Pacyfista



Wersja gry S1: ZE KK: 2.28
Wersja gry S2: 2.43
Wersja gry S3: FE
Wiek: 25
Dołączył: 09 Lis 2007
Posty: 92
Skąd: Pleszew
Wysłany: 2011-06-16, 23:29   

Banglaa, dzięki :)
_____________________________________________________________________
Cytat:
Dwie rzeczy są nieograniczone – wszechświat i ludzka głupota. Co do tego pierwszego nie mam jednak pewności.

Albert Einstein
 
 
 
Kalia 
w(y)kurzacz trolli



Wersja gry S1: UW: 2.28
Wersja gry S2: IB/WS: 2.65.2
Platforma S2: PC
Wersja gry SC: Jungle Hunt
Platforma SC: PC
Wersja gry S3: FE
Wiek: 31
Dołączyła: 13 Lut 2007
Posty: 2047
Skąd: Zielonka k. Warszawy
Wysłany: 2011-06-17, 00:27   

[quote="Peace"]A skąd go wyczasnąć?[/quote]
Wujek google twoim przyjacielem. http://www.dll-files.com/....shtml?d3dx9_41
[quote="FILIPEK"]Ale przecież wszystkie DX są wstecznie kompatybilne...[/quote]
Ale gra o tym nie wie. I skoro ma w kodzie 'szukaj plików DX9' to nie pomyśli sobie genialnie 'hmmm... skoro ten koputer ma system Win7, to pewnie nie ma DX9, muszę szukać czegoś innego...'. Przykro mi. Komputery i gry są głupie. Jak coś mają zakodowane/zaprogramowane to tak robią, nie analizują.
[quote="FILIPEK"]Więc po prostu gra o coś robi problem, a nie brakuje nic.[/quote]
I tak sobie nagle przestała działać, bo jej się odwidziało.
Przepraszam, ale już nie dziesięć razy w ten sposób 'naprawiałam' grę, więc wiem, o czym mówię. Brakuje plików DX9, z grą jest wszystko w porządku.
[quote="FILIPEK"]Wygoogluj "dx 9 download" czy coś i spróbuj doinstalować. Choć może wyskoczyć komunikat, że jest już wgrana nowsza.[/quote]
Po grzyba cały sterownik, wystrczy biblioteka...
[b]FILIPEK[/b], doceniam zaangażowanie, ale jeśli nie masz pojęcia jak coś rozwiązać, to nie mąć i nie wmawiaj ludziom, że nie mają racji.
[quote]Banglaa, dzięki[/quote]
I ślicznie :)
_____________________________________________________________________
Moja galeria

Gauri napisał/a:
Wpisuję Cię na listę osób, którym Kalia może niechcący urwać głowę przy samych kostkach ^^

:vampir: Oh, I love this job... :]

Polecam: http://takbardzozle.blogs...2-pisownia.html
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 13