Sprawy forum i strony - Domena i serwer
Shei - 2021-02-14, 12:07
No spoko, już przedłużyłem. Nawet udało mi się mały rabacik wynegocjować, bo dzwoniła miła babeczka do mnie, więc pytałem, co to tak ostatnio z roku na rok droższe i że się chwilowo zastanawiam nad przedłużaniem Sprawdziła, że serwer u nich mamy już od 2007 roku, to powiedziała, że jednorazowy rabacik może nam dać Jakoś na początku przez kilka lat cena serwera była taka sama cały czas, a teraz co roku podnoszą ją i dodają dodatkowe płatne rzeczy, które musimy kupić też.
Łącznie będzie 470 zł, bo Kalia w pierwsze zero nie trafiła Po uwzględnieniu rabatu to prawie połowę żeśmy uzbierali, więc jest spoko, bo jak bym całość sam miał dać, to jednak trochę sporo by było.
Trzeba będzie pokombinować jeszcze z tym przeniesieniem domeny, żeby odeszła opłata DNS anycast. Zobaczymy jak to wyjdzie z wysyłaniem druczków aby otrzymać kod.
Devil Hunter - 2021-02-14, 14:58
no i super
tak z ciekawości, to jak to się stało, że hosting kosztuje ponad 600zł? :O cennik nazwy mówi, że nawet ten poziom wyżej kosztuje poniżej 500
Shei - 2021-02-14, 16:38
A to zawsze tak było, cena pierwszego wykupienia serwera jest mniejsza od ceny przedłużenia. My mamy tą najtańszą opcję wykupioną, która w cenniku jest za niby 123zł brutto za rok.
To samo jest z domenami, my wykupiliśmy domenę w Netlook (połączyli się oni z jakąś inna firmą i zmienili nazwę na o12). Jak zlookasz cennik u nich, to domenę pl można wykupić za 12zł brutto za rok, ale przedłużenie już kosztuje 12zł brutto za miesiąc. Czyli wyjdzie Ci prawie 150zł za rok przedłużenia domeny.
Żeby nie było, to w załącznikach dałem oryginalne maile jakie dostałem Jak sam widzisz hosting cloud start 615 zł, a w cenniku i nich jest 123zł brutto za rok niby A za pół roku jeszcze za domenę mi przyjdzie 150zł prawie
YubY - 2021-02-15, 20:22
Ech wszystko drożeje Ale spoko, że sie udało z hajsem (Kalia zawsze się mogła w drugą stronę pomylić )
Btw - jest szansa na jakieś certyfikaty dla tego forum?
Shei - 2021-02-17, 23:49
Jakie certyfikaty?
geronimo - 2021-02-25, 10:46
Cieszę się że działacie dalej.
Nie dołożyłem się ...ale chcę Wam jakoś podziękować. Znalazłem ostatnio na YouTube "Gothic Der Comic | Audiobook PL" https://www.youtube.com/watch?v=PMdsf4Oupc8
Myślę że ktoś kto lubi serię Gothic będzie zadowolony, o ile już nie widział tego materiału. Jak dla mnie jest to "spoko, spoko" wykorzystane 25 minut. Pozdrawiam Was kochani, Hej )
|
|
|